Pátek, 29. března 2024

Městská policie Brno děkuje dárcům

Městská policie Brno děkuje dárcům

Díky štědrosti dárců, kteří přispěli na účet sbírky pro provoz útulku Městské policie Brno  pro opuštěná zvířata se nejen  kočkám, ale také psům mohl zlepšit jejich komfort při pobytu v tomto zařízení. Ze získaného výtěžku pro zvířata bylo možné zakoupit například 1200 čipů, množství pelíšků, obojků, kartáčů, náhubků, krmiva nebo léčiv. Část peněz byla využita také na zajištění veterinární činnosti a modernizaci útulku, například zneprůhlednění částí stěn mezi kotci, zastropení výběhů či zateplení dvířek boxů pro psy a kočky.

Stále je  však možné  na účet sbírky pro útulek zasílat jakoukoliv finanční částku a svým příspěvkem tak zpříjemnit našim zvířatům pobyt v jejich přechodném domově. Finanční příspěvek můžete předat pověřeným zaměstnancům v hotovosti přímo v útulku (obdržíte doklad o zaplacení příspěvku), zaslat složenkou (jsou k dispozici v útulku a na ředitelství MP Brno, Štefánikova 43) anebo případně poukázat bankovním převodem na účet:


Statutární město Brno, Magistrát města Brna, 601 67 Brno, Sbírka – opuštěná zvířata


číslo účtu: 204046, kód banky: 5400, konstantní symbol: 0379

Pokud tak již činíte, je důležité zkontrolovat zda nezasíláte své finanční příspěvky na starý účet sbírky. Jedná se zejména o dárce, kteří mají zadaný na svém osobním účtu tzv. trvalý příkaz k úhradě pro příspěvek pro útulek.

Získávání a shromažďování dobrovolných peněžitých příspěvků na činnost Útulku pro opuštěná zvířata a odchytové a asanační služby na celém území statutárního města Brna je v souladu s § 4 zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách, a schváleno Krajským úřadem Jihomoravského kraje, č. j. JMK 104328/2006 ze dne 11. 8. 2006.

Útulek pro opuštěná zvířata zajišťuje odchytovou a asanační činnost na území statutárního města Brna. Vybudován byl městem Brnem a jeho provozovatelem je MP. V útulku může být umístěno až 204 psů a 42 koček, včetně karantény. Součástí útulku je i veterinární ordinace sloužící výhradně k zajištění veterinární péče o zvířata umístěná v útulku. Další informace o provozu útulku a databázi v něm umístněných zvířat naleznou zájemci na internetových stránkách Městské policie Brno www.mpbrno.cz.

ZDROJ:MP Brno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů