Pátek, 29. března 2024

Ekologické chvění 3D reklamy

Jedním z ukázkových příkladů globálních souvislostí 3D reklamy je ekologie jako globální problém, jímž žije soudobý svět.
Ekologické chvění 3D reklamy

Také současné tendence a trendy ve 3D reklamě reagují na tento směr a usilují o odstranění dluhu, který má člověk vůči přírodě. Trend chovat se ekologicky i v oblasti reklamních a dárkových předmětů je stále patrnější.

Dokazují to jak mezinárodní veletrhy 3D reklamy, tak poptávky našich klientů. Vždyť ekologické odnosné tašky jsou k vidění už i v našich hypermarketech a supermarketech. Letos jsme se tedy po světovém vzoru rozjeli na zelenou.

Za prudký industrializační rozvoj řady států světa platí lidstvo velkými účty přírodě. Ve vztahu člověk - živá a neživá příroda je množství konfliktních střetů, v nichž zatím dočasně vyhrává člověk - je to ale výhra s odložením placení účtů. Jsme přesvědčeni, že my všichni neseme spoluzodpovědnost za svou společnost a životní prostředí a s touto potřebou přichází náš závazek k všeobecnému prospěchu naší práce a ochrany přírodních zdrojů. Jsme tedy hrdí na to, že můžeme svým zákazníkům nabídnout reklamní předměty přátelské k životnímu prostředí - "zelený koncept". Takzvané "eko" reklamní předměty jsou vyrobeny z materiálů jako organická bavlna nebo bambus. Použité látky a jejich úprava byly pečlivě vybrány s ohledem a péčí vůči životnímu prostředí a člověku.

Biologicky odbouratelné pero

Toto pero je vyrobeno ze 100% biologicky odbouratelného materiálu Mater-Bi. K jeho vytvoření byl využit kukuřičný škrob, který byl extrahován z kukuřičných semínek. Tento bio-plastický materiál je pionýrem v nové generaci ekologicky přívětivých výrobků. Udržuje si charakteristiku plastů, ovšem je zcela biologicky odbouratelný. Mater-Bi umožňuje konzervaci energie, přizpůsobuje redukci skleníkového efektu a vytváří úrodný kompost.

Eco propiska z kukuřičných derivátů

Nejen že je vyrobena z kukuřice - dokonce má i design kukuřičného klasu!

Kalkulačka na vodní pohon

Již více baterií netřeba! Tato ekologicky přátelská osmimístná kalkulačka s revolučním designem jednoduše funguje na bázi vody místo baterií.

Organická nákupní taška z přírodní bavlny

Obvykle pěstovaná bavlna zabírá pouze 3 % světové zemědělské plochy, ale využívá 25 % světově vyráběných chemických pesticidů. Organická bavlna je pěstována za použití přírodních hnojiv a pesticidů. Je biologicky odbouratelná. Při výrobě organické bavlny se spotřebovává méně paliva a energie a vypouští do ovzduší méně skleníkových plynů. Některé z nejchudších zemí zcela závisí na bavlně.

Organic cestovní taška z přírodní bavlny

Organic cestovní taška z přírodní bavlny je důkazem toho, že i ekologicky nezávadné reklamní předměty mohou mít módní a stylový design.

Bamboo polo ze 100% bambusu

Výhodami reklamního textilu z bambusu jsou mimo jiné jeho hypoalergenní vlastnosti. Bambusová trika a pola jsou výjimečně měkká a prodyšná, vynikají ale nebývalou pevností a odolností. Známka na šíji (ce-dulka) a etiketa upozorňující na péči o výrobek (složení, možnosti praní a sušení...), které většině lidem způsobují podráždění a jsou na krku nepříjemné, jsou u textilu ze 100% bambusu, na rozdíl od klasického textilu, vyrobeny ze 100% bavlny. Ze stejného materiálu jsou i šicí nitě. Knoflíky jsou vyrobeny z kokosových ořechů. Dokonce i kartonová krabice, ve které je textil balen, je 100% recyklovatelná.

AUTOR: Pavla Šimůnková
Autorka je asistentkou marketingu společnosti iMi Partner.

ZDROJ: Marketing a Media plus

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů