Pátek, 29. března 2024

Na čtyřicet firem se letos účastní Ekologických veletrhů poprvé

Veletrhy jsou jedním z největších setkání profesionálů z oboru vodního a odpadového hospodářství ve střední Evropě.
Na čtyřicet firem se letos účastní Ekologických veletrhů poprvé

Propojení mezinárodní vodohospodářské výstavy VOD-KA, kterou pořádá SOVAK a veletrhu ENVIBRNO se v posledních ročnících osvědčilo.

K dnešnímu dni je přihlášeno na 260 firem z devíti zemí (Belgie, Francie, Itálie, Nizozemska, Rakouska, Slovenska, Německa, Švýcarska a ČR), které představí své exponáty na ploše přes 8 000 metrů čtverečních v pavilonech B, D a C.

Letos poprvé přijede na brněnské výstaviště holandská asociace enviromentálních tenologií VLM, v níž bude zastoupeno deset firem. Čtyřicet vystavovatelů se zúčastní letošního ročníku poprvé, přičemž využili programu Start, který podporuje účast nových vystavovatelů.

Stejně jako loni budou mít samostatné expozice v pavilonu D ministerstvo životního prostředí a zemědělství. V expozici MZe se budou prezentovat pod jednou střechou také státní podniky Povodí a Lesy ČR. Už podruhé se uskuteční odborný seminář MZe pro pracovníky vodoprávních úřadů z celé ČR.

 

Veletrh pro vodohospodáře, firmy odpadového hospodářství i pro starosty

Pořadatelé očekávají, že Ekologické veletrhy navštíví více než 10 000 především odborníků.

Cílovou skupinou z boru vodního hospodářství jsou provozovatelé vodovodů a kanalizací, pracovníci čistíren odpadních vod, projektanti vodohospodářských děl a dodavatelé technologií pro ČOV. Další skupinu tvoří návštěvníci z oboru odpadového hospodářství. Jde o provozovatele skládek, kompostáren, chybět nebudou i zástupci velkých průmyslových podniků, stavební i zemědelské podniky a další producenti odpadů. Veletrhy budou také zdrojem informací pro starosty měst a obcí a zástupce krajů.

K nejsilněji obsazeným oborům patří úprava vody, čištění odpadních vod, provozování vodovodů a kanalizací, vodovody a kanalizace v průmyslu, bezvýkopové technologie a zpracování a využití odpadů.

 

Vystavovat bude řada prestižních firem

V současnosti se už na veletrh přihlásili renomované firmy, které patří k lídrům na českém i evropském trhu. Tradičně budou přítomny například Buderus litinové systémy, Hawle Armatury, Jihomoravská armaturka, Kobit, Veolia Voda ČR, Wilo Praha, Ondeo services CZ, Sigma, SAINT-GOBAIN trubní systémy, s. r. o., Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava, a. s., VOD-Ka a. s. a další. Ze Slovenska pak budou mít zastoupení Andritz-jochman, Ecpo center, MKW Prešov i firma Vanex.

Těžištěm oborů vystavovatelů budou firmy, které se specializují na čištění odpadních vod, dodavatelé vodovodních a kanalizačních potrubí i měřících a regulačních systémů.

 

Zájemci mohou využívat on-line systém

Ekologické veletrhy Brno patří v ČR k ojedinělému projektu, který se může pochlubit vysokou mezinárodní účastí a dobrým renomé v zahraničí. Jeho organizátoři proto posílili servis, aby byl pobyt pro návštěvníky co nejpříjemnější. Pro usnadnění vstupu do areálu brněnského výstaviště je připravena webová on-line registrace, součástí je možnost objednání katalogu vystavovatelů včetně CD.

 

Novinkou letošních Ekologických veletrhů Brno bude poradenské centrum, které připravily Veletrhy Brno a. s. se společností Enviweb s. r. o. V jeho expozici se široká veřejnost mimo jiné dozví jak řeší města a obce protihluková opatření i omezení pachu z odpadových látek a další zajímavosti z oboru životního prostředí. Centrum poslouží především podnikovým ekologům, kteří tam získají řadu aktuálních informací. Podrobný program poradenského centra bude k dispozici na webových stránkách www.eviweb.cz a www.ekologickeveletrhy.cz.

 

Zahájení před pavilonem D

Slavnostní zahájení veletrhu se uskuteční v úterý 20. května v 10 hodin před pavilonem D. Zúčastní se jej představitelé zainteresovaných ministerstev, zákonodárci i zástupci pořádající společnosti mezinárodní výstavy Vodovody-Kanalizace SOVAK.  Poté bude následovat zasedání právní komise této organizace. Tradičně se 19. května uskuteční golfový turnaj na hřišti v Jinačovicích. Pořadatelem a organizátorem akce jsou Veletrhy Brno, a. s. a SOVAK.

Na slavnostním galavečeru, který se bude konat ve středu 21. května v Rotundě pavilonu A, budou předány nejlepším výrobkům Ekologických veletrhů Brno zlaté medajle a vyhlášeny výsledky řady soutěží. Jde „Nejlepší stavbu vodního hospodářství 2007“, kterou pořádá Svaz vodního hospodářství. Nominované stavby si budou moci návštěvníci prohlédnout na výstavě v pavilonu C. Dále vyhlášení výsledků vodárenské soutěže zručnosti, která se bude konat dva dny v areálu brněnského výstaviště. Její 9. ročník organizuje Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR a zúčastní se jí týmy, jejichž členové jsou zaměstnanci vodárenských firem z celé ČR.

 

David Pokorný

manažer PR a reklamy Ekologické veletrhy Brno

Tel. 420 541 152 722, Fax: 420 541 152 889, E-mail: dpokorny@bvv.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů