Středa, 24. dubna 2024

Uzávěrka soutěže Ekofór 2008 se blíží

Uzávěrka soutěže Ekofór 2008 se blíží

Již jen týden mohou soutěžící posílat své vtipy do soutěže Ekofór. Uzávěrka 5. ročníku se koná 7. 4. 2008.

Ekofór 2008 je soutěž kreslených vtipů a kreslených příběhů pořádaná Hnutím Brontosaurus pod záštitou MŽP, jež je určena nejširší veřejnosti. Jejím cílem je zapojit veřejnost a hlavně mládež do tvůrčích aktivit zaměřených na ztvárnění ekologických témat vtipným podáním a podnítit i touto formou u veřejnosti a především u mladých lidí zájem o životní prostředí.

Ústředním tématem letošního ročníku soutěže je VZDUCH. Všechny soutěžní práce se musí týkat zadaného tématu. Soutěž je zároveň rozdělena do třech soutěžních kategorií:

1) VZDUCH I -- kategorie pro autory mladší patnácti let včetně
2) VZDUCH II -- kategorie pro autory starší patnácti let
3) PŘÍBĚH -- kategorie s věkově neomezenou účastí (vzduch zůstává i zde tématem).

Ještě 7 dní mohou autoři svá díla posílat organizátorům Ekofóru, a to buď na adresu Hnutí Brontosaurus Praha, Senovážná 8, Praha 1, 110 00, nebo mailem na adresu ekofor@seznam.cz. Na zadní straně práce (popřípadě v elektronickém dopise) nesmí chybět jméno, datum narození a kontaktní údaje autora a název kategorie, jíž se autor s konkrétním dílem účastní. Rozhodující pro přijetí prací je v případě zaslání poštou datum podání na poštu. Zasílaná díla pořadatelé autorům nevrací.

Z vybraných 75 nejlepších (po 25 v každé kategorii) děl bude sestavena putovní výstava, kterou zhlédnou návštěvníci různýc! h kulturních a ekologických akcí a zúčastní se zvolení nejlepších autorů hlasováním pro nejvydařenější vtipy. Hlasovat pro jednotlivá díla také pomocí internetového hlasování v online galerii vtipů na www.ekofor.cz. Výherce vybírá i odborná porota. Nejúspěšnější autoři vtipů budou vyhlášeni na podzim a budou odměněni hodnotnými cenami.

Kontaktní osoba: Petra Kuchtová
Telefon: 776611226
E-mail: ekofor@brontosaurus.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů