Čtvrtek, 25. dubna 2024

Jaro pro Zemi 2008 – týden třetí

Jaro pro Zemi 2008 – týden třetí

Kampaň Jaro pro Zemi 2007 má před sebou již svůj třetí týden. Koordinátorem projektu je odbor vnějších vztahů MŽP. Pokud se kdokoli rozhodne také připojit, stačí, když zašle informace o akci s kontaktními údaji na adresu jaroprozemi@env.cz.

Navrženou akci zařadí MŽP do kalendáře na svých www stránkách a její organizátor získá také možnost využívat logo kampaně Jaro pro Zemi.

Kampaň Jaro pro Zemi byla zahájena 21. března vyhlášením výtvarné soutěže Můj kousek Země, kterou pořádá Česká geologická služba ve spolupráci s MŽP. Pokračuje řadou akcí i v příštím týdnu.

Od tohoto víkendu až do středy  9. dubna  mohou dobrovolníci pomoci Správě Krkonošského národního parku při pravidelné údržbě vzácných botanických lokalit. Jedná se hlavně o hrabání loňské trávy v oblastech:  Víchová nad Jizerou, Slunečná stráň u Svobody nad Úpou, Peklo u Lánova, Bíner u Lánova. Přihlásit se a další informace získat lze na telefonu  499 456 322 nebo na e-mailu oev@krnap.cz.

Po záštitou MŽP  pořádá SEV Pavučina v Seči u Chrudimi od 7. do 8. dubna konferenci s názvem  Význam a role středisek ekovýchovy v krajských systémech EVVO. Další obdobnou akcí je od 9. do 10. dubna 4. konference International Water Management Days 2008 v pražském hotelu Novotel.

Seminář pro provozovatele turistických ubytovacích zařízení, zaměřený na evropskou ekoznačku The Flower pořádá 10. dubna společnost Enviros ve spolupráci s CENIA – českou informační agenturou pro životní prostředí v ostravském hotelu Atom.

Všem příznivcům a ochráncům přírody je určeno celostátní Hledání jara, které se bude konat o víkendu 11. – 13. dubna. Pořadatelem je sdružení Mladých ochránců přírody. Více informací najdete v rubrice Naše aktivity na stránkách http://www.smop.cz.

Hledat jaro se bude také v sobotu 12. dubna na Plumlovsku. Koná se tu exkurze po chráněných územích. S velice přitažlivým programem se podrobně seznámíte na stránkách ČSOP Prostějov –  Iris (http://www.iris.cz).

Centrum ekologických aktivit Sluňákov pořádá v neděli 13. dubna od 9 do 13 hodin ve Sluňákově v Horce nad Moravou Den otevřených dveří do Litovelského Pomoraví. Akce je určena pro rodiče s dětmi a můžete se těšit na dopoledne v přírodě, s hrami, soutěžemi, zábavou, jízdou na koních a na kolech, let horkovzdušného balónu, prohlídku nízkoenergetického domu, minigolf, občerstvení i grilování.

První oslavy Dne Země se konají dne 13. dubna  na Blaníku, kde se nabízí přírodovědná procházka „S rytířem na Blaník“.  Na parkovišti pod Velkým Blaníkem bude od 9:30 do 13:00 umístěn informační stánek. Další informace získáte od Správy CHKO Blaník a Podblanického ekocentra  ČSOP Vlašim - http://www.csopvlasim.cz
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů