Čtvrtek, 28. března 2024

Německo se vzdalo plánu na zvýšení podílu biopaliv

Německo se vzdalo plánu na zvýšení podílu biopaliv
Německo se vzdalo plánu na zdvojnásobení podílu biopaliv v benzinu, protože více než tři miliony automobilů v zemi nejsou na tento krok připraveny. Uvedl to v pátek německý ministr životního prostředí Sigmar Gabriel.

Podle něj však zůstává v platnosti cíl omezit do roku 2012 emise oxidu uhličitého u nových osobních aut maximálně na 120 gramů na kilometr. Výrobci toho však musí nyní dosáhnout čistě technickými zlepšeními.

Předpis o zvýšení podílu biopaliv na 10 ze současných pěti procent od příštího roku se stal terčem kritiky kvůli obavám, že povede k poškození starších aut. Jejich často chudší majitelé by totiž měli jedinou možnost - kupovat drahý 98oktanový benzin.

"Ministerstvo nemůže pomáhat automobilovému průmyslu při dosahování jeho klimatických cílů na úkor milionů motoristů, kteří by pak museli přejít na výrazně dražší benzin Super Plus," řekl ministr. Zároveň připustil, že plánovaný podíl biopaliv na všech pohonných hmotách v Německu se nyní bude muset snížit z 6,25 procenta na 5 procent.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů