Pátek, 19. dubna 2024

Hotel ve vodárenské věži

Hotel ve vodárenské věži

Hotel Wasserturm v Hamburku získal první místo v prestižní soutěži na veletrhu MIPIM v Cannes v kategorii turistických zařízení.

V Cannes byly v březnu oceněny nejlepší mezinárodní realitní projekty. Prestižní soutěž na veletrhu MIPIM Awards 2008 zařadila mezi oceněné projekty ekologicky vstřícné stavby. Soutěž o nejlepší projekty v daných kategoriích se konala již poosmnácté. Hotel ve vodárenské věži, Hotel Wasserturm - Hamburg Sternschanze, vyhrál první místo v kategorii turistických zařízení. Architektem změny byl Falk von Tettenborn, o vnitřní uspořádání se zasloužila Cornelia Markus-Diedenhofenová. Budovu nyní provozuje síť Mövenpick Hotels & Resorts.

Hotel vznikl přestavbou vodárenské věže

Hotel-Wasserturm_vystavba.jpgHotel vznikl přestavbou vodárenské věže z roku 1910, která přestala sloužit svému původnímu účelu v roce 1956. V roce 1961 byl vydán zákaz vstupu do věže. O 29 let později, to jest v roce 1990, přešla pod křídla nového majitele a dalších třináct let trvalo, než padlo definitivní rozhodnutí o přestavbě.

Při sledování průběhu rekonstrukce se zdá, že se původní budova kompletně zbourala a poté vystavěla nově s použitím starého zdiva, avšak nových technologií. Na každém patře objeví návštěvníci hotelový pokoj s výhledem, uprostřed stavby se nachází unikátní kovové točité schodiště. Hotel nabízí i lázeňské služby, na něž zákazníci narazí v podzemních částech stavby.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů