Úterý, 16. dubna 2024

Cyklus seminářů pro starosty skončil, chystáme další akce

Cyklus seminářů pro starosty skončil, chystáme další akce
Jednou z našich priorit je přijímat od žadatelů kvalitně zpracované projekty, proto budeme v předávání našich zkušeností pokračovat i nadále.

Cílem Cyklu seminářů pro starosty obcí a další zástupce samospráv, který byl financovaný z technické asistence Operačního programu Infrastruktura (OPI), bylo předat naše zkušenosti s administrací žádostí a realizací projektů OPI a upozornit na nejčastější nedostatky při podávání projektů. Zároveň jsme chtěli informovat o novém programu vyhlášeném na roky 2007-2013, o Operačním programu Životní prostředí (OPŽP), a připravit pracovníky samosprávy na správné podávání a administrování žádostí z OPŽP.

Seminář proběhl v každém ze čtrnácti krajů počínaje prosincem v Karlových Varech a konče Prahou na apríla. Zúčastnilo se jich celkem 1217 osob z více než 897 samosprávných celků, nejčastěji z Brna a z Prahy. Během prezentací vystoupilo 21 odborníků ze Státního fondu životního prostředí. Na závěrečný seminář dorazili také ředitel SFŽP Petr Štěpánek a ministr životního prostředí Martin Bursík.

Celodenní program byl rozdělen do tří bloků. První část měla za úkol seznámit posluchače s činností SFŽP a informovat je o OPI. Ve druhém bloku pak byli účastníci seznámeni s novým dotačním programem OPŽP a na závěr měli možnost osobních konzultací s odborníky. Právě o informace o OPŽP a o konzultace byl největší zájem.

Z následných reakcí můžeme usuzovat, že účastníci byli s průběhem a obsahem seminářů spokojeni. To nás povzbuzuje k další práci a ještě na podzim letošního roku chystáme obdobný cyklus o OPŽP tentokrát zaměřený na cílové skupiny, např. na neziskové a církevní organizace, občany, podniky, malé obce atd.

Zdroj: http://www.opzp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů