Sobota, 20. dubna 2024

Den Země v kladrubském klášteře

Den Země v kladrubském klášteře

Pokud přemýšlíte, jak strávit tuto sobotu, máme pro vás i vaše děti zajímavý tip. Přijeďte do Kladrub u Stříbra a navštivte akce konané v rámci oslav Dne Země. V nádherném prostředí barokně-gotického areálu zdejšího kláštera na vás 19. dubna od 10 do 18 hodin čeká spousta zábavy i poučení. Těšit se můžete například na divadelní představení Jarní čvachtanice, koncert folkové skupiny Toman a lesní panna z Blovic, besedu o Papue-Nové Guinei, ale také o biopotravinách, přírodovědnou stezku s úkoly a odměnami pro děti, výtvarné dílny, promítání filmů s ekologickou tématikou a mnoho dalšího. Na nádvoří kláštera se budou prezentovat různé ekologické organizace a sdružení pracující s postiženými lidmi či národnostními menšinami, ke shlédnutí bude také několik zajímavých výstav.

Je pro vás připraveno rozličné občerstvení jak klasické, tak různé biopotraviny i veganské speciality. Pro návštevníky z Plzně a Stříbra je zdarma zajištěna atraktivní doprava historickým autobusem Škoda ŠL11. Ten vyjíždí ráno v 9:00 od hlavního vlakového nádraží v Plzni a přibližně v 9:45 zastaví na náměstí ve Stříbře, aby posléze vyrazil na zahájení akce do Kladrub. Během dne pojede ještě dvakrát do Stříbra a zpět, a to ve 12:15 (zpět ve 12:40) a 14:15 (zpět ve 14:40). Po ukončení všech akcí vás autobus v 17:30 opět dopraví přes Stříbro až do Plzně na vlakové nádraží.

Oslavy Dne Země pořádá Turistické a environmentální informační centrum Kladruby, občanské sdružení Receptt, město Kladruby a Národní památkový ústav v Plzni ve spolupráci s Plzeňským krajem za finanční podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Bližší informace naleznete na internetu www.envic.cz nebo se je dozvíte na telefonech 777 870 202 či 728 730 149.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů