Čtvrtek, 28. března 2024

Peking dokončuje přípravy na olympiadu a spouští plnící stanici v Pekingu

Peking dokončuje přípravy na olympiadu a spouští plnící stanici v Pekingu
Peking dokončuje přípravy na olympiadu a spouští plnící stanici v Pekingu

Plnící stanici na vodík postavila společnost British Petroleum (BP), která má na kontě mimo jiné "spoustu" vodíkových čerpacích stanic v USA. Ta v Číně je však jednou z jejich dosud největších. Zpočátku bude tato stanice používat vodík, který je vyráběn mimo ni a dovážen. V příštím roce už ale stanice začne s vlastní produkcí vodíku.

Znečištění ovzduší je v Číně obrovský problém. Každý den do ulic vyrazí 1000 nových automobilů, jejichž emise dále znečišťují vzduch. Hybridní vozy, auta na vodíkový pohon, elektromobily, všechny tyto automobily na alternativní pohon mohou tuto zátěž značně snížit.

Hlavním faktorem, proč Čína do investaice šla, je však pravděpodobně olympiáda. Dopravu sportovců i diváků na letních olympijských hrách 2008 v Pekingu budou zajišťovat elektrobusy na vodíkový pohon. Zdrojem energie pro jejich trakční motory budou palivové články.

Akce by měla představovat zlom v propagaci tohoto paliva. Dosud se jednalo o lokální projekty, omezující se na několik vozidel s nepatrným počtem uživatelů. Na olympijských hrách v Pekingu se mají poprvé v historii svézt na vodík tisíce pasažérů denně.

ZDROJ:H2WEB
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů