Pátek, 19. dubna 2024

Vyhlašujeme fotosoutěž ke dni Země - Nepořádek v Brně, aneb hlásit se to musí!

Zajímavé příspěvky a snímky postupně zveřejníme.
Vyhlašujeme fotosoutěž ke dni Země - Nepořádek v Brně, aneb hlásit se to musí!

Náš portál se rozhodl po vzoru MŽP SR a Greenpeace Slovensko uspořádat v souvislosti se Dnem Země jednoměsíční pilotní akci zaměřenou na jarní vyčištění města Brna od nepořádku. Vyzýváme všechny, jímž není lhostejný nepořádek v ulicích i jiných zákoutích Brna, aby nám o nepořádku napsali, příp. vyfotografovali. Zajímají nás černé skládky, nepořádek u kontejnerů na tříděný odpad, opakovaně přeplňované popelnice, nepořádek v parcích, ulicích,  podél ulic a silnic v zeleni, ve vnitroblocích atp. Zajímají nás též snímky zachycující pracovníky úklidových firem a osádek svozových vozů či sběrných středisek, jež nevykonávají svoji práci zodpovědně.

Uveďte vždy kde se lokalita nachází, datum a čas fota a zda se jedná o stav trvající delší dobu, nebo náhodný jev, příp. komu pozemek patří, pokud to víte.

Zajímavé příspěvky a snímky postupně zveřejníme. Nezveřejníme příspěvky vulgární, zjevně pomlouvačné,  či nepravdivé. Doufáme, že tímto způsobem se občané stanou zodpovědnější vůči svému okolí, vlastníci pozemků a případně i příslušné instituce postarají o rychlou nápravu. Neváhejte, pište a foťte. Nebuďte lhostejní k čistotě města, ve kterém žijete či pracujete. Pokud se akce setká s úspěchem, uvažujeme, že ji zopakujeme či rozšíříme i do jiných měst.

Příspěvky posílejte na e-mail: enviweb@enviweb.cz

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů