Čtvrtek, 25. dubna 2024

Štúdio Walt Disney sa zameria na filmy o prírode

Štúdio Walt Disney sa zameria na filmy o prírode

BRATISLAVA 22. apríla (SITA/Reuters) - Spoločnosť Walt Disney Co. v pondelok oznámila spustenie novej filmovej značky Disneynature, ktorá bude pripravovať dokumenty o prírode a životnom prostredí. Prvým titulom vydaným pod novou značkou bude v roku 2009 dokument Earth. Snímka je jedným z najjasnejších pohybov hollywoodskeho štúdia smerom k využitiu rastúceho verejného záujmu o zeleň. Ten u širokej verejnosti rastie najmä od roku 2006 - po úspechu dokumentu An Inconvenient Truth bývalého amerického viceprezidenta Ala Gora o globálnom otepľovaní. "Naším cieľom je priniesť filmy s príbehmi, aké dokáže vyrozprávať iba príroda publiku na celom svete a rôznych generácií," uviedol Dick Cook, prezident Walt Disney Studios. Podľa jeho slov má Disneynature vyprodukovať približne jeden komerčný film ročne. Novú značku má viesť Jean-Francois Camilleri, ktorý sa v roku 2005 podieľal na produkcii oscarovej snímky Putovanie tučniakov.

Prvý film má Disneynature uviesť do amerických kín na Deň Zeme - 22. apríla 2009. Je adaptáciou populárneho televízneho seriálu Planéta Zem a zameriava sa na spôsoby migrácie zvierat, cesty polárnych medveďov, slonov a vráskavcov. Nakrúcali ho dvetisíc dní vo vyše 200 lokalitách všetkých kontinentov. "Nikto predtým nestrávil toľko času pri tvorbe filmu o divých zvieratách," uviedol britský producent a režisér Alastair Fothergill.

Do kín sa majú dostať aj dokumenty Chimpanzee a Big Cats, nakrútené v Afrike, pohľad na podmorský svet Oceans a snímka o rastlinnej ríši Naked Beauty: A Love that Feeds the Earth.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů