Pátek, 19. dubna 2024

Tipy v krajích

Tipy v krajích

Jihočeský kraj

Český krumlov

Vítání jara

Ve dnech 29. dubna až 1. května se Český Krumlov promění v Kouzelný Krumlov. Hlavním tématem programu je oslava máje a vítání jara. Akci zahájí v budově městského úřadu na Kaplické ulici vernisáž výstav Divadlo očima dětí a Průvodce mým městem - UNESCO 2007. Středeční odpoledne bude patřit dětskému čarodějnickému reji, zatímco ve čtvrtek otevře řada krumlovských muzeí a galerií své brány zdarma. Poslední krumlovský aprílový večer uzavře hudební formace Nadoraz se svou směsicí swingu, jazzu a rocku.

www.ckrumlov.cz

Královéhradecký kraj

Horní Maršov

Krkonošský jarmark

Při příležitosti Dne země si můžete v sobotu 26. dubna v Horním Maršově prohlédnout a zakoupit tradiční místní produkty. Součástí akce, která proběhne od 14 do 18 hodin, budou také ukázky s možností praktického vyzkoušení řemesel, živá muzika, divadelní vystoupení a další doprovodný program. Zúčastnit se můžete zdarma.

www.sever.ecn.cz


Ústecký kraj

Ústí nad Labem

Zranitelná planeta

Putovní geovědní výstava s názvem Planeta Země mocná a zranitelná, kterou organizují Přípravná skupina Roku planety Země a Fakulta životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, se snaží ukázat "neobnovitelný" svět neživé přírody na Zemi a osvětlit důsledky přírodních procesů i lidské činnosti na povrch naší planety. První mimopražskou instalaci výstavy mají možnost zhlédnout Ústečtí do 31. května v objektu kaple v novém univerzitním kampusu UJEP, Pasteurova 9.

www.geology.cz


Liberecký kraj

Rovensko pod Troskami

Pohádkový Český ráj

Letošní zahájení turistické sezony v Českém ráji proběhne prostřednictvím hry "Za pověstmi Českého ráje" 26. dubna. Nejmenší turisté se vydají na trasu v doprovodu bájných postav a cestu jim budou zpříjemňovat různé soutěže. Startuje se v Rovensku pod Troskami od 8.30 do 11 hodin, cíl je v areálu Šťastné země v Radvánovicích u Turnova, kde budou připraveny rukodělné dílny, prolézačky, vzduchové trampolíny, trpasličí vesnička či dřevěný hrad.

www.cesky-raj.info


Kraj Vysočina

Hlinsko

Veselý Kopec zahajuje sezonu

Skanzen Veselý Kopec západně od Hlinska a severovýchodně od Ždírce zahajuje letošní sezonu obvyklou akcí, na které uvidíte ukázky řemesel, zpracování a využití obilí nebo pečení tradičního pečiva. Jak se žilo a pracovalo dřív, se budete moci podívat v sobotu 26. dubna mezi desátou a patnáctou hodinou.

Příčná 350, tel.: 469 333 175, 469 326 411


Olomoucký kraj

Přerov

Vycházka ke Dni Země

Vyrazit si do okolí Přerova mohou v rámci připomenutí Dne Země všechny děti, které se zajímají o přírodu. V sobotu 26. dubna je provede přírodními krásami Jiří Polčák a součástí vycházky bude i natažení sítí v prostorách Škrabalky a odborný ornitologický výklad. Sraz je v sobotu v 9 hodin u Škrabalky.

Tel.: 581 771142

Zlínský kraj

Zlín

Květinové trhy

Náměstí Míru ožije 29. a 30. dubna květinovou výzdobou. Na oslavu příchodu jara se zde budou konat květinové trhy, na nichž nabídnou své skvosty zahrádkáři a pěstitelé ze Zlína a okolí.

Tel.: 737 207 342

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů