Pátek, 26. dubna 2024

Recyklační řešení zavedená v současné automobilové výrobě

Recyklační řešení zavedená v současné automobilové výrobě

Recyklační řešení zavedená v současné automobilové výrobě

Cesta k zelenějšímu světu někdy prostě spočívá pouze v detailním, introspektivním pohledu na dosavadní výrobní procesy a maximálním využití materiálů, aby došlo ke snížení odpadu a spotřeby energie. Tento způsob myšlení dovedl společnost Johnson Controls k použití procesů recyklace v automobilovém průmyslu. Navíc jde o dar životnímu prostředí.
Klíč k ekologickým výhodám tohoto programu spočívá v procesu lisování dílů, kdy je ze základního materiálu vyražen předem stanovený tvar. Společnost Johnson Controls vyvinula dva takové procesy pro recyklaci materiálu - jeden pro materiály z přírodních vláken a jeden pro kompozitní materiály (plasty zesílené skleněnými vlákny). Způsob funkce procesů recyklace:

Recyklace přírodních vláken: Proces, který využívá materiál z přírodních vláken, přebírá odpad z lisování, shromažďovaný během výroby zadních částí sedadel a opětně používá materiál z přírodních vláken, nazývaný "Fibrowood", tedy dřevovlákno. Odpad z lisování se separuje, drtí a smíchává s polypropylenovým granulátem. Takto připravená látka je připravena pro další zpracování na komponenty vstřikované do lisovacích forem. Protože odpadový materiál z děrování byl velmi podobný původnímu materiálu použitému při výrobě zadních částí sedadel, bylo zcela logické, aby byl tento recyklovaný materiál využit pro výrobu dalších dílů sedadel, jako jsou upevňovací háky použité v komponentech opěradel.

Recyklace skleněných vláken: Společnost Johnson Controls také používá proces pro recyklaci kompozitních materiálů. Kompozitních plasty se zpravidla využívají je na přístrojové a palubní desky, takže odpad lze opětovně použít v dalším výrobním cyklu pro nové panely a palubní desky. V tomto případě se odpadový materiál nejprve jemně rozemele a poté oddělí plastový substrát zesílený skleněnými vlákny od složek, jako jsou PVC a polyuretanová (PUR) pěna. Po rozemletí se materiál znovu zpracuje na kompozitní granule, které mohou být použity na výrobu komponent pro ten samý díl.
Konečné výsledky jsou vždy stejné bez ohledu na to, jaký druh vlákna je recyklován: Méně zmetků. Více recyklace. Nižší spotřeba energie. Vyšší úspory.

ZDROJ: www.johnsoncontrols.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů