Čtvrtek, 28. března 2024

V Třeboni vznikla Česká společnost pro ekologii

V Třeboni vznikla Česká společnost pro ekologii

Ve dnech 25. - 27. dubna se v Třeboni uskutečnila zakládající konference České společnosti pro ekologii (ČSPE). Během konference byla představena řada odvětví ekologie, účastníci prodiskutovali poslání nové vědecké společnosti, náplň její činnosti a její budoucnost.

"Shodli jsme se na tom, že chceme reprezentovat ekologii jako přírodní vědu a toto chápání ekologie i popularizovat mezi širokou veřejností," vysvětluje prof. Šantrůčková, předsedkyně ČSPE.  

Na prvním setkání ČSPE byl zvolen výbor společnosti, jehož členy se stali zástupci předních vědeckých institucí České republiky (Přírodovědecká fakulta JU, Fakulta humanitních studií UK, Přírodovědecká fakulta UK, Ústav půdní biologie AV ČR, Fakulta lesnická a environmentální ČZU).  

V rámci společnosti již byla vytvořena sekce Ekologického vzdělávání a výuky, jejímž cílem je nejen usilovat o kvalitní vzdělávání v ekologii, ale i šíření povědomí o ekologii ve smyslu vědeckého oboru.

Členové ČSPE se na konferenci dohodli na dalším rozvoji společnosti a na pořádání další vědecké konference, která by se měla uskutečnit příští rok v Olomouci.   

 

Autor tiskové zprávy: Martina Zemanová

Česká společnost pro ekologii

Branišovská 31

370 05 České Budějovice

Tel: 387 772 361

www.cspe.cz

cspe@prf.jcu.cz

.    
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů