Pátek, 26. dubna 2024

Poslanci ČSSD se vydali do Brd za Greenpeace

Poslanci ČSSD se vydali do Brd za Greenpeace
Středočeští poslanci ČSSD, příbramský starosta Josef Řihák a předseda sněmovního zahraničního výboru Jan Hamáček, si v sobotu udělali výlet - do vojenského prostoru Brdy. Navštívili tam aktivisty hnutí Greenpeace, kteří od minulého týdne blokují "radarovou" kótu 718.

"Jako poslanci budeme rozhodovat o umístění radaru, chceme se proto přímo na místě přesvědčit o podmínkách, v jakých aktivisté pobývají, a zároveň jim vyjádřit podporu," řekl Hamáček novinářům.

Podle něj je škoda, že to byli Greenpeace, a ne vláda, kvůli komu na kótu přišel. Vláda pro poslance žádnou takovou cestu neorganizovala.

Stejně jako další aktivisté, jejich stoupenci nebo novináři, kteří v minulých dnech brdskými lesy ke kótě mířili, ani Hamáček neměl od újezdního úřadu povolení ke vstupu do prostoru.

Pouze Řihák coby starosta nedaleké Příbrami má k dispozici dlouhodobé povolení.

Vojenská policie proto upozornila Hamáčka i novináře, že se vstupem do vojenského prostoru dopouštějí přestupku.

"Jsem připraven nést následky, pokud mi někdo vyměří pokutu, tak ji zaplatím, ale myslím, si, že společenská nebezpečnost mého jednání je mizivá," řekl navzdory poslanecké imunitě Hamáček. I starosta Řihák, přestože má povolení, je ochoten pokutu platit.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů