Pátek, 26. dubna 2024

Ekologické oslavy přilákaly davy lidí

Ekologické oslavy přilákaly davy lidí

STARÁ ROLE - Takové davy lidí, které proudily celou sobotu k ekologické farmě Kozodoj ve Staré Roli, kde se konaly Ekologické slavnosti, vlastníci statku ani neočekávali.

Pavlína Štyndlová a její manžel odhadují, že na Kozodoj dorazilo včetně i těch nejmenších dětí na tři tisíce lidí.

„Jednalo se o první ročník. Říkali jsme si, že pokud se vydaří, založili bychom tradici. Takže ve slavnostech budeme pokračovat,“ konstatovala Štyndlová.

Cílem slavností bylo nejen představit lidem výrobu lidových řemesel. „Hlavně jsme chtěli ukázat, jak se žije za hranicemi města, protože mládež zná více zvěř ze zologických zahrad než česká hospodářská zvířata,“ poznamenala Štyndlová.

Ti, kteří se tedy vydali v sobotu na procházku ke Kozodoji, mohli vidět skutečnou českou zabíjačku, mohli si zkusit vyrobit vlastní svíčku či mohli zkusit něco upříst na kolovratu.

K vidění tu však byli i pastevečtí psi a dravci, které s sebou přivezlo sdružení Merlin z Prahy. Prezentovali se tu však i hasiči, Český červený kříž či Lázeňské lesy.

Karlovarský deník 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů