Sobota, 20. dubna 2024

Učitelé se ekologicky vzdělávají

Učitelé se ekologicky vzdělávají

 Trutnovsko - V režii Střediska ekologické výchovy a etiky Sever Horní Maršov dostávají postupně pedagogové potřebné znalosti pro působení ve školách regionu.

Enviromentální (ekologická) výchova se postupně stává součástí výuky a potřebuje fundované učitele. „Tento vědní obor již nejsou jen brouci, žáby a kytičky, ale například snižování spotřeby energie, čistota ovzduší, nové zdroje pro vytápění domů, nové stavební materiály, doprava, estetika a architektura, historie krajiny, třídění a ukládání odpadů, jak dlouho budeme mít přístup k pitné vodě, šetrný cestovní ruch, udržitelný rozvoj, využití přírodních zdrojů pro rozvoj ekonomiky a moderní technologie,“ spočítal například pedagog z úpické školy Lány Jan Balcar.

„Pro nás, učitele, je náročné získávat informace o nových technologiích a udržet si odbornou úroveň. Abychom se zdokonalovali v oboru, absolvujeme semináře, využíváme opakované nebo běžné konzultace. Maršovské středisko Sever je pro nás v tom klíčovým partnerem,“ dodal Balcar.  Školy a školky na Úpicku nabízejí už běžně v ekologické oblasti svým žákům a studentům maximální nabídku informací a praktických ukázek v pořádaných akcích.

Zdroj:Krkonošský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů