Čtvrtek, 25. dubna 2024

Kopřivnice chystá projednání koncepce ke zlepšování kvality ovzduší

Kopřivnice chystá projednání koncepce ke zlepšování kvality ovzduší

KOPŘIVNICE - V Kopřivnici se dnes chystá veřejné projednání, které se bude věnovat koncepci nazvané Místní program ke zlepšování kvality ovzduší pro město Kopřivnice a obce v územně správním celku města jako obce s rozšířenou působností.


Projednání začíná dnes ve 14.30 hodin a uskuteční se již tradičně v 10. patře radnice. Zváni jsou všichni občané, které zajímá mimo jiné doposud realizovaná opatření ke zlepšování ovzduší a samozřejmě také ta připravovaná, která by měla v budoucnu stav ovzduší zlepšit.

Město Kopřivnice dodržuje tímto zákonný postup posuzování vlivů koncepce na životní prostředí a veřejné zdraví, které je součástí procesu schválení koncepce. V rámci zjišťovacího řízení koncepce byly vzneseny připomínky ze strany České inspekce životního prostředí a Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje. Proto Krajský úřad Moravskoslezského kraje stanovil, že bude koncepce vyhodnocena z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví, tedy v celém rozsahu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Součástí tohoto posuzování je i veřejné projednání návrhu koncepce. Program projednání bude mimo jiné tvořit historie zpracování koncepce, prezentace koncepce, opatření ke zlepšování kvality ovzduší a nebude chybět ani prostor pro dotazy občanů.


Autor / zdroj: Ing. Eva Vystrčilová
http://www.morava24.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů