Čtvrtek, 25. dubna 2024

Sanoflore: hold přírodě

Sanoflore: hold přírodě
 Kosmetika vzniká ve francouzské Provence v souladu s životním prostředím.

Destilace je skutečně magický moment, kdy vám příroda vrací všechny své blahodárné účinky. Říká to destilátor Laboratoře Sanoflore Franck Lextreyt, který se destilaci věnuje už dvacet let. Pod jeho rukama protékají voňavé květové vody i těžké aromatické a léčivé oleje z růžového dřeva, citronu, meduňky a z dalších léčivých bylin. Na těchto olejích je také přírodní biokosmetika Sanoflore založená a od nich se odvíjí její účinnost - esenciální oleje totiž pronikají rovnou do lymfatického systému, a proto nejen pěstí pleť, ale zároveň ozdravují lidský organismus.

Sanoflore tak vyvrací mýtus o tom, že biokosmetika je méně účinná než ta technicky vyráběná. V mnoha případech je tomu právě naopak. Jak tvrdí místní odborníci, výzkumy v oblasti fytoterapie a aromaterapie potvrzují, že ke kráse a k tomu, jak se člověk cítí, je třeba přistupovat společně. A proto jedna z myšlenek, na nichž je postavena výroba kosmetiky Sanoflore, zní, že krásu nelze oddělovat od zdraví.

Co se týká biokosmetiky, je Sanoflore francouzskou jedničkou. Její přípravky pocházejí z Provence, výjimečného kraje bohatého na aromatické rostliny volně rostoucí v přírodě. Již více než dvacet let Laboratoř Sanoflore v národním parku Vercors, který se rozprostírá v horském údolí na úpatí Alp, kultivuje přírodu v souladu s pravidly ekologického zemědělství a ovlivňuje kvalitu přípravků ve všech etapách jejich výroby: pěstuje a destiluje aromatické byliny, ze kterých pak vytváří biokosmetické přípravky, esenciální biooleje a bylinné biočaje.

Přírodní kosmetika Sanoflore ve svých přípravcích harmonicky spojuje zdraví a krásu. Zatímco běžná biokosmetika obsahuje třeba jen deset procent složek v biokvalitě, v případě produktů Sanoflore to je celých pětadevadesát a v mnoha případech i sto procent. Minimálně pětadevadesát procent ingrediencí je tedy přírodního původu a pochází přednostně z ekologického zemědělství. Přípravky jsou certifikovány nezávislou organizací Ecocert, jejich uvedení na trh odpovídá přísným požadavkům.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů