Čtvrtek, 25. dubna 2024

Odpadová část Festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově

Odpadová část Festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově
Krajská komunikační kampaň k třídění využitelných odpadů jako součást společného projektu kraje Vysočina se společností EKO-KOM, a.s. v letošním roce začíná akcemi pro veřejnost na Festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově ve dnech 13 –14. června. Jejím cílem je podpořit zájem veřejnosti o třídění odpadů a zvýšit počet obyvatel kraje, kteří soustavně třídí odpady.

V rámci festivalu se uskuteční Barevný den (soubor soutěží s tématikou třídění odpadů pro děti i dospělé), budou promítány spoty a upoutávky k třídění odpadů a návštěvníci se mohou zúčastnit i dalších „odpadových disciplín“. Vedle hlavního pódia na pelhřimovském náměstí proběhne pokus o rekord v sešlapávání PET lahví. Soutěžit budou 3 týmy - kdo za 15 minut umístí do kontejnerů nejvíce sešlapaných PET lahví. Do každoročního vyhodnocování rekordmanských cen v průběhu pátečního galavečera pořadatelé festivalu zařadí i „Rekordmana roku z oblasti třídění odpadů“. Nominace za loňský rok získaly: Obří duha z víček PET lahví, Rekord nejvíc sešlápnutých PET lahví, Nejvíce najednou sešlápnutých nápojových kartonů, Největší logo z víček PET lahví a Nejdelší vzdálenost ujetá elektromobilem na jedno nabití.

O třídění odpadů a rekordech z této oblasti se lze dozvědět více na stránkách www.tridime-vysocina.cz nebo na www.dobryden.cz.

Eva Navrátilová
Odbor životního prostředí Krajského úřadu kraje Vysočina
Tel.: 564 602 522
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů