Čtvrtek, 28. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Společnost Třinecké železárny má všechna ekologická povolení, která potřebuje ke své výrobě. Moravskoslezský krajský úřad ocelářské firmě postupně vydal sedm pravomocných rozhodnutí, která dosvědčují, že jednotlivé výrobní provozy jsou šetrné k životnímu prostředí, řekl na tiskové konferenci společnosti náměstek hejtmana Pavel Drobil. Třinecké železárny jsou druhým největším výrobcem oceli v Česku a v kraji patří mezi tři největší znečišťovatele ovzduší.

Armádní ženisté včera začali pracovat na oplocení kolem brdské radarové kóty 718, kterou až do pondělí blokovali členové Greenpeace protestující proti záměru vybudovat tam americkou radarovou základnu. Natahovali kolem ní ostnatý drát. Plot bude měřit několik kilometrů a místo bude střeženo, řekl mluvčí vojenské policie Jan Čermák.

Stavba největší solární elektrárny v České republice, kterou chce v Hluku na Uherskohradišťsku vybudovat společnost R.E.N. Power, se oddaluje. Pro získání stavebního povolení k zahájení prací je totiž nezbytná změna územního plánu, kterou však zastupitelé obce zamítli, řekl starosta Hluku Jan Šimčík. Zastupitelstvo obce v minulosti chválilo záměr stavby solární elektrárny ve svém katastru, se společností R.E.N. Power dokonce uzavřelo smlouvu o pronájmu pozemků. Projekt však narazil na nesouhlas odboru životního prostředí uherskohradišťské radnice a stavebního odboru v Hluku. Pozemky, na kterých má elektrárna vniknout, jsou totiž dosud vedeny jako zemědělská půda.

POSLEDNÍ TURNÉ. Americký prezident George Bush překvapil na úvod své evropské cesty smířlivostí v jedné z nejspornějších otázek - boji proti globálnímu oteplování. "Myslím, že můžeme dosáhnout dohody ještě během mého prezidentství," řekl Bush. Ze Slovinska se poté přesunul do Berlína.

Pro nejednoho Čecha magické zaklínadlo - rostou houby! Někteří doplní - praváky, masáky, babky, kuřátka....

Čína vystaví novou zahradu pro pandy velké v přírodní rezervaci Wo Long
Dnes příslušní činitel z ochranného a výzkumného centra pandy velké Wo Long řekl, že vzhledem k vážně poškozeným sídlům pand velkých, vystaví novou zahradu pro pandy velké v přírodní rezervaci Wo Long.
Přírodní rezervace Wo Long se nachází v jihozápadní oblasti městečka Wen Chuan. Jenom 10 kilometrů vzdáleného od epicentra v okrese Ying Xiu. Přírodní rezervace Wo Long je největší přírodní rezervací pro pandy velké. V této rezervaci žije více než 150 kusů pand velkých.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů