zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Tajemství kvality Budvaru

21.06.2008
Obecné
Voda
Geologie
Tajemství kvality Budvaru

Voda je při výrobě piva jednou z nejdůležitějších surovin. Pivovar Budějovický Budvar, n. p. jí získává prostřednictvím artéských vrtů. Jejich třísetmetrová hloubka umožňuje přístup k unikátní hlubinné vodě, která má vynikající složení a nevyžaduje žádnou další chemickou úpravu. Analytické hodnoty této vody odpovídají i náročným kritériím pro kojeneckou vodu. Hloubka vrtu sahá až do třetihorního podloží budějovické pánve, kde se na území 300 km2 nachází zásoba vody v řádu miliard m3. Tato zásoba vody vystačí pro potřeby pivovaru minimálně na dalších 100 let.

Vedle dovedností místních lidí, originální receptury a tradičních surovin jakými jsou hlávky toho nejjemnějšího žateckého chmele a vybraného moravského sladu, je právě tato voda jedním z důležitých faktorů, které Budějovickému Budvaru, n. p. napomohly ke získání ochrany pojmů Budějovické pivo a Českobudějovické pivo v rámci přistoupení ČR do EU.

ZDROJ: Budějovický Budvar

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
Ekologický institut Veronica
28
8. 2017
28.8-3.9.2017 - Ostatní akce
Centrum Veronica Hostětín, Hostětín 86
UŽITEČNÉSEMINÁŘE.CZ
28
11. 2017
28.11.2017 - Seminář, školení
Praha,
Konferenční centrum CITY - Pankrác
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí