Úterý, 16. dubna 2024

Hasiči se v hromadách hořících odpadků ztráceli

Hasiči se v hromadách hořících odpadků ztráceli

HENČOV: V pondělí před čtvrtou hodinou odpoledne byl hasičům na Vysočině nahlášen požár skládky odpadu v Henčově. Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Jihlava a Polná a jednotky dobrovolných hasičů z Luk nad Jihlavou, Velkého Beranova a Kamenice.

Hasiči pro provedeném průzkumu místa události nasadili na likvidaci požáru několik vodních proudů. Zhruba sedm metrů vysoká hromada hořícího odpadu za sebou zanechávala hustý černý dým, celý zásah proto hasiči absolvovali v dýchací technice.

Na místě byla zřízena dálková doprava vody, kterou zajišťovaly jednotky dobrovolných hasičů z místního rybníka. V 16:55 začal nakladač hromadu rozhrnovat a hasiči prováděli postupné dohašování.

Ve 21:36 hod bylo požářiště předáno majiteli. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Plameny nenapáchaly žádnou škodu. Příčina požáru se vyšetřuje – s největší pravděpodobností se však jednalo o samovznícení. Ke znečištění životního prostředí nedošlo.

Zdroj: HZS kraje Vysočina Autor: Petra Musilová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů