Pátek, 29. března 2024

Záměr výstavby golfového hřiště v Klánovicích musí projít kompletní EIA

Záměr výstavby golfového hřiště v Klánovicích musí projít kompletní EIA

V pátek 4. července 2008 ukončilo Ministerstvo životního prostředí zjišťovací řízení k záměru „Výstavba golfového hřiště Praha, Klánovice“. Jeho závěrem je, že záměr by mohl mít významný vliv na životní prostředí a s ohledem na jeho velikost a významnost bude tedy dále posuzován podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.

 

Záměr byl předložen ve dvou variantách, které se od sebe lišily umístěním golfových drah (jamek) a tedy i rozsahem areálu a jeho zásahem do komplexu lesních porostů. První z variant navrhovala osmnáctijamkové hřiště s předpokládaným odlesněním ca 31 ha, druhá varianta (a její podvarianta) je redukována na 9 jamek a předpokládané odlesnění cca 7,5 ha.

 

Ze závěrů zjišťovacího řízení vyplývá, že bude nutné dokumentaci pro další posuzování EIA zpracovat s důrazem na následující oblasti. Je třeba například rozpracovat a vyhodnotit variantu nulovou a variantu mimo les, jednoznačně a  graficky vyjádřit celkové plošné nároky jednotlivých variant, rozpracovat ovlivnění všech dotčených chráněných území, dopracovat biologické hodnocení, změny retenčních schopností území, posouzení na veřejné zdraví a dále zohlednit a vypořádat všechny relevantní požadavky z došlých vyjádření.

 

Nyní musí investor připravit dokumentaci EIA a předložit ji MŽP k posouzení. Následný proces bude probíhat v řádu několika měsíců a za účasti veřejnosti.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů