Úterý, 23. dubna 2024

New York sa stáva ekologickým mestom

New York sa stáva ekologickým mestom

Radnica v americkom meste New York dá 2,3 miliardy dolárov na ombedzenie produkcie sklenníkových plynov budovami, ktoré patria mestu. Do roku 2017 chce týmto krokom radnica dosiahnuť zníženie emisií o 30 percent, uviedol starosta mesta Michael Bloomberg.

Väčšina z prijatých opatrení sa bude týkať lepšieho vykurovania, ventilácie a klimatizácie mestských budov, vrátane požiarnych a policajných staníc či garáží zdravotníckych zariadení. Zhruba 17 percent z chystaných investícií pôjde na zlepšenie práce vodární, v ktorých budú riešiť únik metánu. Plyn by sa následne mohol využiť na výrobu elektrickej energie.

Ekologické opatrenia zahŕňajú aj nákup automobilov s nízkou spotrebou pohonných látok. Starosta Bloomberg údajne do celého svojho domu nainštaloval úsporné žiarivky a to isté chce urobiť aj s verejným osvetlením.

http://tvojepeniaze.pravda.sk

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů