Středa, 24. dubna 2024

Ministerstvo životního prostředí s novým logem

Ministerstvo životního prostředí s novým logem

Ministerstvo životního prostředí ode dneška začíná používat nové logo, vytvořené na základě vítězného návrhu z grafické soutěže. Spolu s novým logem přechází MŽP také na nový grafický styl „Bude se týkat veškerých dokumentů ministerstva, publikací, propagačních a osvětových předmětů, ale také zcela nových internetových stránek úřadu, které spustíme v září letošního roku,“ vypočítává ministr životního prostředí Martin Bursík.

 

Základní variantu loga tvoří tři vodorovné pruhy a nápis "Ministerstvo životního prostředí České republiky". „Hlásíme se v logu k České republice už proto, že práce ministerstva je po vstupu republiky do Evropské unie stále více mezinárodní. Kromě toho to umožňuje snadné řešení jazykových variant loga,“ vysvětluje ministr Bursík. Vodorovné pruhy jsou symbolickým odkazem na českou trikolóru. Bílá, červená a modrá barva jsou nahrazeny třemi odstíny zelené, které reprezentují téma životního prostředí. Odstíny jsou odstupňované od nejsvětlejší k nejtmavší barvě - symbolizuje růst, změnu, život, přírodní dynamiku. Nejsvětlejší odstín představuje jaro (počátek, narození - barva jarních trav a poupat). Střední odstín je léto (růst, barva vláhou sytých travnatých luk a polí) poslední nejtmavější odstín zastupuje podzim a zimu (odpočinek, jehličnaté lesy).

 

I v rozšířené variantě loga se MŽP jednoznačně hlásí k tomu, že je ministerstvem České republiky. K základní variantě zde přibývá český lev, provedený v nejsvětlejším („jarním“) odstínu použité zelené.

 

Autorem vítězného loga je grafik Ing. Petr Vídeňský (*1976), který tvoří pod registrovanou značkou Revolt [graphics revolution].

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů