Sobota, 20. dubna 2024

Zkuste třídit odpad virtuálně nanečisto

Zkuste třídit odpad virtuálně nanečisto

Pardubice - Nová soutěž ve virtuálním třídění odpadů na www.ekontejnery.cz propaguje třídění odpadu a může nečekaně dobře pobavit nejen děti, ale i dospělé.

„Soutěž každého, kdo dojde až do cíle, skutečně naučí, jak třídit odpad. Úspěšný hráč už se nesplete, co patří do bílého, žlutého, modrého, zeleného kontejneru, co do běžné popelnice a co se odnáší do sběrného dvora. Hra vypadá na první pohled jednoduše, ale za chvíli se mnozí hráči přesvědčí, že správnému třídění odpadu se skutečně potřebujeme učit,“ vysvětlil Tomáš Pešek, manažer společnosti, která hru společně s Pardubickým krajem připravila.
Cíl hry je vytřídit správně 40 vyhozených předmětů za 110 sekund na šest sběrných míst, což dá zabrat a na přemýšlení není moc času. Na první pokus projde soutěží jen ten, kdo má třídění odpadů skutečně v krvi.

„Hra pracuje s jednoduchou grafikou a je snadno pochopitelná, přesto není lehké dojít až do konce, správně rozhodnout o každém vyhozeném předmětu a ještě splnit časový limit. Soutěživé osobnosti si jistě nedají pokoj, dokud neuspějí. Když pak konečně vstanou od počítače, mají nejen dobrý pocit z vítězství, ale stali se z nich zároveň odborníci na třídění odpadu“ uvedl Petr Šilar, krajský radní zodpovědný za životní prostředí.

Zdroj:Pardubický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů