Pátek, 26. dubna 2024

V okolí Žlutých lázní si stěžují na hluk

V okolí Žlutých lázní si stěžují na hluk

Podolí - Hluk z koncertů a diskotéky ve Žlutých lázních nedá spát lidem po obou březích řeky kolem Žlutých lázní.

„Když je večer koncert, hlučel určitě přes desátou a je to slyšet až k nám do bytu,“ říká jeden z obyvatel nedaleké Podolské ulice Milan Janura. Podobné stížnosti zaznívají i od obyvatel Zlíchova, který leží na protějším břehu Vltavy.

To, že by překračovali hluk po 22. hodině, odmítá společnost Taiko, která areál lázní provozuje. „Nehlučíme, respektive, snažíme se být hluční co nejméně,“ řekla mluvčí společnosti Hana Jurášková. Společnost navíc před letošní sezonou provedla řadu opatření, které mají hluk snižovat. „Zasklili jsme tančírnu i bar, koncerty končí vždy do 22 hodin, diskotéky probíhají v uzavřených prostorách,“ dodává Jurášková.

Hluk se snaží společnost měřit. „Máme vlastní hygieničku, která nám tu měří hluk, a zatím jsme žádné překročení nenaměřili,“ uvádí Jurášková.

Stížnost na hluk z koncertů po 22. hodině doputovala i k hygienikům. „Stížnost jsme dostali, ale bylo to po skončení akce, takže na měření bylo pozdě,“ vysvětluje Ludmila Čerňanská z pražské hygienické stanice. Přesto hygienici kontaktovali společnost Taiko a na možný hluk je upozornili.

S měřením v okolí lázní mají hygienici ještě jeden problém. „Přes den se nedá objektivně měřit, protože je tu hluk z dopravy,“ upřesňuje Čerňanská. Hygienici tak sledují program a připravují se na kontrolu večerních produkcí.

Lidé z okolí si však stěžují i na radnici Prahy 4. Letos prověřují zatím dvě oznámení, tedy stejně jako jiné roky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů