Čtvrtek, 28. března 2024

Ekosex s férovými prezervativy

Ekosex s férovými prezervativy
AUTOR: Petra Pospěchová
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Po biopotravinách a ekologické kosmetice do Česka dorazila další přírodní novinka: pomůcky pro ekologický sex.

"Cítili jsme to jako mezeru na trhu. Když stále víc lidí používá přírodní kosmetiku na obličej, je logické, že po něčem podobném sáhnou i v případě intimních partií," vysvětluje Jiří Lusík ze společnosti Natures Care, proč začali do Česka dovážet lubrikační gely v biokvalitě.

Lubrikanty z biolékořice, bioaloe vera a dalších přírodní ingrediencí se podle něj prodávají dobře."Lubrikanty mají tak čisté složení, že se dokonce dají jíst," dodává Lusík.

Zatímco český trh dosud nabízí jen zmíněné lubrikační gely, přes internet je možné sexuální život přiblížit ekologickým ideálům mnohem víc.

Autoerotika na dobití

Společnost French Letter Condom Company začala před půl rokem nabízet fair trade prezervativy. Vyrábějí se ve třetím světě a prodejce u nich zaručuje, že vznikají bez vykořisťování domorodců a devastace přírody.

Zaměstnanci jihoamerických plantáží, odkud kaučuk na tyto kondomy pochází, mají například zaručen slušný plat a také zdravotní péči.

Dvanáctikusové balení kondomů od French Letter se prodává v papírových krabičkách jásavých odstínů a vyjde na 270 korun.

Dalšími aspekty "zelenějšího" sexu se nedávno zabýval portál ekolist.cz. Autoři textu kromě jiného doporučují pečlivý výběr autoerotických pomůcek.

Varují před vibrátory z měkčeného PVC, které většinou obsahují ftaláty. Tyto toxické látky mohou prostřednictvím sliznic proniknout rovnou do krve, upozorňují ekologové.

Jako alternativu navrhují skleněné nebo kovové modely. Ekolist také upřednostňuje robertky poháněné samonabíjecími bateriemi.

Jahody, čili a čokoláda

Každodenní zásady ekologického sexu spočívají podle webových stránek organizace Greenpeace také v co nejintenzivnějším ignorování všeho nepřírodního.

To platí hlavně v případě afrodiziak, která je prý nejlepší hledat mezi potravinami.

Španělské mušky mohou dobře nahradit třeba čili papričky, hořká čokoláda, jahody, chřest a avokádo.

Ideální jsou pokrmy, kde se snoubí hned několik surovin s afrodiziakálními účinky.

Ani přírodní rozněcovače touhy ovšem ekologové nedoporučují bez omezení. Rostliny by třeba rozhodně neměly být geneticky modifikované.

Za zvlášť nechutné Greenpeace považuje i povzbuzování sexuálního apetitu druhy, jejichž lov devastuje přírodu: třeba ústřicemi.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů