Sobota, 20. dubna 2024

Revoluce v balení elektroniky

Revoluce v balení elektroniky
Švédská nadnárodní obalová společnost uzavřela distribuční kontrakt na dodávky obalů AirPaq do Evropy. Na český trh tyto obaly uvádí česká pobočka firmy NEFAB z Rudné u Prahy. Jedná se o revoluční obal, který má ambice do několika let nahradit pro většinu aplikací dosud používaný EPS-polystyren. Ten je v balení spotřební elektroniky standardem, ale stále větší problémy působí jeho recyklace a negativní dopad na životní prostředí. Obaly AirPaq mají celou řadu výhod, mimo jiné mnohem menší objem ve složeném stavu, nižší pořizovací cenu a šetrnost k životnímu prostředí.

Airpaq využívá jen mimum materiálu a přitom poskytuje vynikající ochranu produktů, lepší než EPE nebo EPS. Použité materiály jsou recyklovatelné, mohou být v antistatickém provedení. Airpaq je odolný vůči vlhkosti, může nést jakýkoliv potisk, při změně designu není třeba nová forma ani vysekávací nástroj. Novinka přináší velké úspory při přepravě a skladování - fixace jsou dodávány nenaplněné vzduchem (nenafouknuté) a především je možné použít menší kartonovou krabici, často nižší gramáže. Pro naplnění vzduchem pak stačí tlak kompresoru pouhých 0,07 Mpa. Koncový spotřebitel určitě ocení minimální náklady při likvidaci použitých obalů, resp. možnost jejich recyklace.

Fixace Airpak si proto velmi rychle našly svoje zákazníky. Už delší dobu je používají firmy jako například Benq, Hewlet-Packard, Philips, Sony nebo Siemens. Blíže - www.airpaq.eu.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů