Pátek, 19. dubna 2024

.A.S.A. rozšiřuje aktivity na Balkáně (srb., angl.)

.A.S.A. rozšiřuje aktivity na Balkáně (srb., angl.)

.A.S.A. Kikinda organizovala Svečanu ceremoniju otvarnaja deponije

 


Ceremonija otvaranja deponije u Kikindi održana je 7. Maja u 12 časova u prisustvu više od 100 gostiju, poslovnih partnera, predstavnika vlasti opština u Srbiji, kao i republičkih i pokrajinskih institucija.

Svečanu vrpcu presekli su Dr Branislav Blažić, predsednik SO Kikinda i Petr Vokral izvršni direktor .A.S.A. International Environmental Services GmbH.

"Ponosni smo što je Kikinda prvi grad u Srbiji u kome smo započeli naše poslovanje sakupljanjem i transportom čvrstog komunalnog otpada, a sada po završetku deponije taj otpad počinjemo i da odlažemo prema evropskim standardima i u skladu sa zaštitom životne sredine," rekao je Petr Vokral.

Predsednik SO Kikinda Dr Branislav Blažić rekaoje da je ovo je veliki, izuzetno značajan dan za Kikindu i predstavlja finalizaciju ogromnih napora koji su proteklih nekoliko godina uloženi kako bismo došli do optimalnog rešenja kada je reč o upravljanju otpadom.

Kikindska deponija zahvata površinu od 26 hektara i bie u eksploataciji u narednih 50 godina.


.A.S.A. acquired Scheele Bulgaria

In June 2008 .A.S.A. has closed the deal of acquiring 100% of “Scheele Bulgaria EOOD”, one of the biggest waste management companies in Bulgaria. Scheele Bulgaria EOOD is active in collection, transportation and landfilling of communal and industrial waste. The service range compasses street cleaning and winter service as well. Company sites are allocated all over Bulgaria in the regions of Sofia, Pleven, Dobritsch, Razgrad, Jambol, Botevgrad, Dupniza and others. This new .A.S.A. subsidiary will contribute approx. 6 million euros turnover and 550 employees to .A.S.A. group.

 

ZDROJ: A.S.A.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů