Čtvrtek, 28. března 2024

Školení poradců OPŽP bude otevřeno pro více zájemců

Pilotní ověřování projektu certifikovaného vzdělávání poradců Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), jehož příprava a realizace začala téměř před rokem, bude během prázdnin ukončeno.
Školení poradců OPŽP bude otevřeno pro více zájemců

Jelikož předpokládáme, že více než 500 osob vzdělávání úspěšně dokončí a další stovky již projevily zájem, budeme po ukončení a vyhodnocení pilotního ověřování ve vzdělávání poradců pokračovat. Během podzimu letošního roku otevřeme všem zájemcům dlouhodobý systém certifikovaného vzdělávání OPŽP.

Aktuální stav projektu

Na konci loňského roku jsme vybrali dodavatele akreditovaného e-learningového vzdělávání, úspěšně jsme provedli formální kontrolu téměř 600 podaných žádostí a vytvořili vyhledávací aplikace seznamu úspěšných absolventů tohoto vzdělávání. První zájemci, konkrétně z oblasti ochrana přírody a krajiny, aktivně vstoupili do e-learningového vzdělávání.

Na začátku letošního roku jsme otevřeli vzdělávání pro zájemce o ostatní oblasti. V současné době již jsou realizovány tři ze čtyř vzdělávacích modulů, zbývající modul bude spuštěn během měsíce srpna. Celé vzdělávání a tím i pilotní ověřování bude ukončeno k 31. srpnu letošního roku.

„V průběhu realizace projektu jsme museli posunout harmonogram pilotního ověřování a rovněž jsme drobně změnili nastavení celého projektu," uvedl náměstek úseku projektové přípravy a kontroly Státního fondu životního prostředí ČR Leo Steiner. Změny v nastavení zahrnují otevření širšímu okruhu zájemců o toto certifikované vzdělávání, přesně definovanou veřejnou prezentaci úspěšných absolventů a zajištění dlouhodobé udržitelnosti. „Výsledkem naší snahy je odstranění všech rizik, které se během pilotního ověřování objevily a rovněž zajištění udržitelnosti, tzn. zahájení systémového vzdělávání moderní metodou e-learning," doplnil Leo Steiner.

Další informace o této aktivitě budou průběžně zveřejňovány na webových stránkách OPŽP, kde se po ukončení vzdělávání první skupiny objeví i odkaz na databázi úspěšných absolventů.
Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů