Pátek, 19. dubna 2024

Nové, k životnímu prostředí přátelské logo Wal-Martu

Nové, k životnímu prostředí přátelské logo Wal-Martu

Premiéra nového loga americké retailové firmy Wal-Mart je v souladu s cílem jejího nejvyššího představitele H. Lee Scotta přeměnit společnost na k životnímu prostředí více přátelskou korporaci. Nový typ písma je průlomem 46letého tradičního používání tučných velkých písmen. "Na nové logo Wal-Martu je možné nahlížet jako na pokus o novou stylizaci na laskavější a vlídnější společnost," tvrdí Tobias Frere-Jones, profesor typografie na Yale University a šéf Hoefler & Frere-Jones, newyorské firmy zaměřené na design písma. "Tento redesign vypadá jako snaha podpořit reputaci diskontního retailera jako přátelského k životnímu prostředí," dodává. "Nový rozbřesk slunce vypadá organicky. Mám pocit, že se pokoušejí říct: ,jsme ekologicky uvědomělá firma'," říká Marty Neumeier, prezident firmy Neutron ze San Francisca, která se specializuje na značky. Během posledních dvou let začal Wal-Mart stále častěji nabízet udržitelné obaly a produkty a stejně tak i snižovat spotřebu energie svých nákladních vozidel.

Korporace obecně mění svá loga, když je k tomu přinutí trh, ať už zvýšenou konkurencí, nebo ekonomickým poklesem. Tyto redesigny jsou něčím víc než pouhým zkrášlením zastaralého loga. Nejnovější přepracování loga Wal-Martu jistě není jeho posledním.

Je ale jasné, že samotné nové logo nemůže zachránit společnost strádající v drsných ekonomických dobách. Například Starbucks letos oznámil ukončení provozu stovek prodejen navzdory používání nového loga. Nové písmo a vizuál zcela jistě oživí vzhled Wal-Martu, ale společnost bude muset stále tvrdě pracovat na splnění vysokých environmentálních cílů H. Lee Scotta.

ZDROJ: REGAL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů