Pátek, 26. dubna 2024

Pokračování VMO v Brně - Židenicích - r. 2011?

Pokračování VMO v Brně - Židenicích - r. 2011?

Až dvacet tisíc aut denně projede Svatoplukovou ulicí v brněnských Židenicích. Lidé bydlící v okolí čekají na stavbu Velkého městského okruhu, který by jim měl výrazně ulevit. Postavení mimoúrovňové křižovatky na Tomkově náměstí pod Husovickým tunelem teď konečně získalo územní rozhodnutí. Stavět se začne ale nejdříve v roce 2011.

„Současně s křižovatkou na Tomkově náměstí plánujeme postavit i další mimoúrovňovou křižovatku v Rokytově ulici, která bude stát miliardu korun. Obě pak spojí silnice na pilířích, která povede přes řeku Svitavu a nad maloměřickým seřazovacím nádražím,“ doplnil Rupp. Tato takzvaná estakáda bude dlouhá více než půl kilometru. Ta ale spolu s křižovatkou v Rokytově zatím na územní rozhodnutí ještě čeká.

Tento úsek městského okruhu pomůže zejména lidem ze Svatoplukovy ulice, kteří si na nadměrnou dopravu stěžují už dlouho.
Šéf dopravní komise Rady města Brna Josef Veselý označuje tuto část městského okruhu jako klíčovou pro celé Židenice. „Všichni lidé bydlící v okolí stavby si přejí, aby se začalo stavět co nejdříve. Tento úsek odvede část dopravy z přetížené Svatoplukovy na Rokytovu,“ soudí Veselý.
Přesnou trasu Velkého městského okruhu v této části města shrnul židenický starosta Roman Vašina.

„Silnice povede od Husovického tunelu přes Tomkovo náměstí, dále rampou přes Svitavu, kde v okolí Karlovy ulice překoná železniční trať a bude pokračovat až na Rokytovu. Za ní se plánuje tunel pod Vinohrady. Za ním bychom chtěli odbočení doleva do Židenic, ale projekt i magistrát zatím počítají jen s cestou na Vinohrady,“ prohlásil starosta Vašina.

ZDROJ: Brněnský deník, kráceno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů