Úterý, 16. dubna 2024

Průmyslová zóna v Holešově možná pozitivně ovlivní cenu svozu odpadů

Průmyslová zóna v Holešově možná pozitivně ovlivní cenu svozu odpadů

HOLEŠOV - Budovaná průmyslová zóna v Holešově na Kroměřížsku se zřejmě pozitivně promítne v ceně za svoz komunálního odpadu ve městě.

Zástupci společnosti Industry Servis ZK, která spravuje průmyslovou zónu, jednali s představiteli města a dohodli se, že svoz odpadů v zóně by mohly zajišťovat Technické služby Holešov. Zároveň by se také technické služby mohly starat o čistotu prostranství v zóně. "Z toho by plynuly vyšší tržby, což by se příznivě projevilo v kalkulaci ceny za svoz odpadu pro místní domácnosti," vysvětlil starosta Holešova Zdeněk Janalík (ODS).

Průmyslová zóna vzniká v Holešově na místě bývalého letiště, s jehož provozem se už do budoucna nepočítá. Rozloha zóny je 360 hektarů a první investoři sem zamíří už v roce 2010. V plném provozu by pak měla být do roku 2012. Náklady na její vybudování dosáhnou částky 1,12 miliard korun a většina peněz půjde ze státního a krajského rozpočtu. Projekt holešovské zóny je totiž zařazen mezi strategické rozvojové plochy, podobně jako například Mošnov či Nošovice. Přípravou zóny je pověřena společnost Industry Servis ZK, kterou stoprocentně vlastní Zlínský kraj. Podle ekonomů přispěje zóna k zvýšení zaměstnanosti, vyrovnání podílů mezi průměrným výdělkem v regionu a v České republice, zvýšení podílu kraje na hrubém domácím produktu i ke zlepšení dopravní infrastruktury v celém regionu.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů