Pátek, 26. dubna 2024

Černým skládkám v Táboře by mělo brzy odzvonit

Černým skládkám v Táboře by mělo brzy odzvonit

Tábor - Nárůst černých skládek, často i s nebezpečným odpadem, řeší odbor životního prostředí táborské radnice už řadu let. Sběrné dvory jsou umístěny na opačných stranách města, lidé k nim tedy mají daleko, proto mnohdy to, co se nevejde k popelnicím, skončí v lese nebo na odpočívadlech. Tábor chce nyní vybudovat dva nové sběrné dvory, kam by lidé mohli nepotřebný materiál odkládat.

S jejich výstavbou by se mělo začít během několika týdnů, do provozu pak budou uvedeny v červenci příštího roku. Pokryjí potřeby zhruba třiceti procent obyvatel Tábora. Táborští stavbu nových sběrných dvorů jedině vítají. Doufají, že se tak vyřeší problém s přeplněnými kontejnery.

Stávající sběrná místa v Klokotech a na Sídlišti nad Lužnicí totiž už kapacitně nestačí. I proto, že odebírají všechen odpad - od koberců až po televize. Lidé proto často raději odloží nepotřebné věci mimo skládky. "Samozřejmě, že se snažíme těmto nekalým jevům zabránit, ale není to v našich silách," vysvětluje Lenka Koubková z Odboru životního prostředí v Táboře. Nové sběrné dvory by situaci mohly vylepšit.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů