Sobota, 20. dubna 2024

AVE chce koupit konkurenční odpadovou firmu REMONDIS

AVE chce koupit konkurenční odpadovou firmu REMONDIS

Odpadová společnost AVE CZ chce koupit konkurenční firmu REMONDIS. Jeden z předních tuzemských podniků odpadového hospodářství už o schválení fúze požádal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), zjistila ČTK z jeho úřední desky. Kromě samotné společnosti REMONDIS má AVE CZ získat i její dceřinou firmu TS Rumburk.

AVE CZ patří k předním hráčům na domácím trhu. V ČR zaměstnává přes tisícovku lidí ve 27 provozovnách, je vlastněná rakouskou AVE Energie. Na starosti má zpracování odpadu pro zhruba pro 1,1 milionu obyvatel České republiky. Loni navýšila obrat na 1,6 miliardy korun z předloňských 1,1 miliardy Kč. Už loni získala například firmu Odpady 98 v Pardubicích nebo českobudějovický podnik Rekka a už tehdy mluvila o dalších akvizicích.

Nyní plánuje převzít skupinu REMONDIS. Ta v roce 2006 dosáhla obratu přes 210 milionů korun, stejně jako o rok dřív ale skončila ve ztrátě.

Antimonopolní úřad by měl žádost o fúzi posoudit do měsíce, pokud bude případ komplikovanější nebo se objeví námitky konkurence, může se schvalování protáhnout na několik měsíců. Za poslední tři roky ale ÚOHS žádnou z posuzovaných fúzí nezamítl.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů