Čtvrtek, 18. dubna 2024

Až se zima zeptá, co teď letí

Až se zima zeptá, co teď letí

Z letošních kolekcí reklamního textilu zatím nemizí pruhy v nejrůznějších obměnách a narůstá i zájem o biokvalitu.

Zajímavým propagačním nástrojem letošního léta se stala například fluorescenční trička. V nabídce jsou pánský i dámský model ve čtyřech základních "fluo" barvách, které v davu rozhodně nepřehlédnete. K novinkám sezony patří i pánské a dámské mikiny se zlatými pruhy na rukávech. Jsou báječně "emo" a ideální jako pozornost pro všechny, kteří na barevně pruhovaném světě potají "ujíždí".

"Korektní" trendy

Aktuální je také možnost mít na výběr mezi běžným reklamním textilem a textilem s menší ekologickou stopou.

Pro mnoho velkých společností je toto téma na předních místech v seznamu priorit a snaha o udržitelnější způsoby života se z oblasti produkce (kde je dnes dokonce často diktována zákonem) naštěstí promítá už i do sféry propagace.

Všichni víme, že je důležité komunikovat pozitivní postoj firmy k životnímu prostředí a aktivní zájem o možnosti "zeleného" podnikání. Firmy se zavazují ke snižování svých "emisí" a začínají si uvědomovat, že i nástroje, kterými toto své nové směřování komunikují veřejnosti, by měly být z hlediska ekologie korektní.

Plaťte jen za skutečné bio

Ovšem kdo někdy zkusil poptat reklamní textil v biokvalitě, jistě se ve většině případů setkal s podivně nekonzistentními nabídkami typu - ano, tohle tričko je z biobavlny, ale pouze z 10 %. Zbytek bavlny pochází z klasických zdrojů. Těch 10 % biobavlny vás často vyjde zatraceně draho a pocit z takové koupě také není nic moc. Doporučuji tedy zajímat se o materiál o něco důsledněji. Dnes již na českém trhu existují biotrička, biomikiny i biotašky se spolehlivými, mezinárodně uznávanými certifikáty.

AUTOR: Anna Škopková

Autorka je marketingovou specialistkou společnosti OP Tiger.

Zdroj:Marketing & Media
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů