Pátek, 26. dubna 2024

Ekologická inspekce zavádí udavačskou linku

Ekologická inspekce zavádí udavačskou linku

Od 1. září začne na České inspekci životního prostředí fungovat bezplatná informační linka. Na čísle 800 011 011 budou moct lidé v pracovních dnech od 8 do 16 hodin informovat inspektory o případech poškozování životního prostředí.

Mimo vymezený čas bude nadále fungovat systém havarijních telefonů, které jsou uvedeny na internetových stránkách www.cizp.cz.

"Infolinka nebude v žádném případě suplovat práci inspektorů. Bude pouze první instancí pro kontakt s občany, jakýmsi sítem, které by mělo zachytit podněty, které České inspekci nepatří a odkázat tazatele na adekvátní instituce," sdělila ředitelka inspekce Eva Tylová. U podnětů spadajících do agendy inspekce, budou občané přepojeni na odpovídající oddělení.

Tylová si od nové linky slibuje větší otevřenost úřadu. Nechce ale, aby bezplatná infolinka fungovala jako poradenská kancelář pro právnické osoby a nevládní organizace.

http://www.tyden.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů