Pátek, 29. března 2024

Řetězec KFC netřídil odpad, zaplatí skoro půl milionu

Řetězec KFC netřídil odpad, zaplatí skoro půl milionu

Česká inspekce životního prostředí potrestala řetězec KFC pokutou skoro půl milionu korun za to, že opakovaně odmítl třídit odpadky, které v jeho restauracích vyhazují lidé po jídle. Uvedl to dnes server tn.cz.

Inspekce podle serveru upozornila řetězec už v roce 2006 na to, že i tyto odpadky musí ze zákona třídit. I po další kontrole ale inspektoři zjistili, že se v KFC nic nezměnilo.

"Ze strany KFC při tom druhém zjištění šlo již o vědomé porušení zákona, tudíž jsme uložili pokutu v řádu stovek tisíc korun - přesně 460 tisíc," řekl Petr Havelka z České obchodní inspekce. "Do konce září zavedeme systém třídění ve všech restauracích," uvedli k tomu zástupci KFC.

Pokud nezačne KFC odpadky třídit, uloží mu inspekce ještě tvrdší pokutu, uvedl server. Ta může být až dva miliony korun.

Inspekce navštívila i další podobné řetězce, třeba McDonald's. "Tam byla kontrola zatím bez zjištění," řekl Havelka.

KFC má v Česku přes 40 provozoven. Restaurace KFC provozuje společnost AmRest. Jde polský podnik, jehož akcie se obchodují na burze ve Varšavě, registrovaný je ale v Nizozemsku.

Zdroj: www.tn.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů