Pátek, 19. dubna 2024

Bursík: Mám teď velmi silný mandát

Bursík: Mám teď velmi silný mandát
»Naše situace se změnila. Mám velmi silný mandát a naše opozice si to musí uvědomit,« říká staronový předseda zelených Martin Bursík.
* Vyřešil sjezd vnitřní problémy zelených?
Většinou ano. My jsme potřebovali rozhodnout o tom, který z konceptů má převahu. Zda současné směřování zelených jako středové strany, která je součástí koalice, nebo koncept, který nás nutil, abychom stáli jednou nohou v koalici a jednou v opozici. Tohle sjezd rozhodl pro mě až překvapivě jednoznačně. Mandát, který jsem dostal, je velmi silný.
* Jak bude situace u zelených vypadat teď?
Nepochybně bude pořád hluk. Je potřeba si ale uvědomit, že situace v naší straně se změnila. Když jsme přijížděli do Teplic a promluvila Dana Kuchtová, tak to mělo velikou váhu, protože byla první místopředsedkyní strany. Když promluví teď, tak hovoří jen řadová členka Strany zelených. To je veliký rozdíl, který by si měla zažít média stejně jako její nejradikálnější stoupenci.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů