Sobota, 20. dubna 2024

Environmentální podzim

CEMC  - České ekologické manažerské centrum připravilo pro podnikatelský sektor ucelený soubor podzimních přednášek na zajímavá a aktuální témata.
Environmentální podzim

Přednášky se zaměří na:

 

- Legislativu životního prostředí (14.10.2008)

- REACH (23.10.2008 a 4.11.2008)

- Ekologickou újmu (29.10.2008 a 11.11.2008)

 

Vstup na semináře je vždy ZDARMA.

 

Seminář Legislativa životního prostředí si klade za cíl - zaměřit se na zásadní a hlavní požadavky v odpadovém hospodářství, ochraně ovzduší, chemických látek a ochrany vod. Seminář se uskuteční v prostorách ČZU Praha na Fakultě životního prostředí dne 14.10.2008 od 9.00 do 16.15. Přednášet budou přední odborníci na dané téma jako je např. Ing. Zbyněk Krayzel anebo JUDr. Ing. Emil Rudolf.

 

Ekologická újma (zákon č. 167/2008 Sb.) představuje žhavou novinku v oblasti ochrany životního prostředí. Ekologické újmě budou věnovány dva shodné semináře. Jako lektoři na dané téma promluví JUDr. Ondřej Vícha (MŽP), RNDr. Pavla Kačabová (MŽP), Ing. Milena Drašťáková (ČIŽP) a další. Začínáme vždy 8.45 na ČZU Praha (Fakulta životního prostředí).

 

Seminář k problematice REACH bude rozdělen do dvou bloků. První blok - seminář, který proběhne 23.10.2008, bude zaměřen na posluchače, kteří se chtějí dozvědět základní informace k této rozsáhlé problematice. Druhý blok plynule naváže na první obecný seminář a dále ho rozšíří o následující témata: předregistrace, hodnocení rizik a expoziční scénáře, atd. Druhý semínář proběhne 4.11.2008. Oba bloky budou taktéž přednášeny v Praze, ale v Hotelu Pramen na Černém mostě.

Přihlášky na semináře: www.cemc.cz

Přejeme Vám nezapomenutelný zážitek, pracovníci CEMC

 „Seminář byl zrealizován na základě zadání MŽP a finančně podpořen MŽP“

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů