Pátek, 26. dubna 2024

V Židenicích vyroste moderní sběrna odpadu

V Židenicích vyroste moderní sběrna odpadu

Brno - Rada města Brna v úterý schválila projekt Optimalizace sytému provozu sběrných dvorů města Brna, kdy město postupně vybuduje čtyři nebo pět velký sběren odpadu. V první etapě vyroste moderní sběrné středisko za dvacet milionů korun v ulici Kulkova v brněnských Židenicích.

„Toto bude zejména pro obyvatele východní části Brna. Mělo by vzniknout asi do roku a půl. V současnosti připravujeme projekt, abychom mohli zažádat o dotace z Evropské unie,“ vysvětlil náměstek brněnského primátora Martin Ander. Z evropských fondů chce město získat osmnáct milionů korun.

Moderně vybavená sběrna odpadu bude určená především pro živnostníky. „Pro ně je to placená služba, kde se odpad musí vážit a podobně. Proto pro ně chceme vybudovat moderní podmínky, abychom tam podnikatele přilákali. Pro běžné občany bude i nadále sloužit pětačtyřicet středisek po celém Brně,“ dodal Ander. U nich chce město uzpůsobit otevírací dobu tak, aby vyhovovala co nejvíce lidem. „Například otevřít sběrny o víkendu, kdy lidé uklízí a zbavují se věcí,“ uvedl Ander.

Zdroj: Brněnský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů