Úterý, 19. března 2024

Praha bude hostit mezinárodní konferenci o změně klimat

Praha bude hostit mezinárodní konferenci o změně klimat

Ministerstvo životního prostředí zve srdečně zástupce médií i veřejnost na Konferenci o změně klimatu. Konference se koná v pátek 31. října 2008 od 8:30 v kongresovém sále SIC České zemědělské univerzity (Kamýcká 129, Praha 6-Suchdol).  

Po skončení Konference o klimatu jste zváni také na následnou tiskovou konferenci, která se uskuteční ve 12:00-12:30 rovněž v prostorách České zemědělské univerzity.

Konferenci o změně klimatu pořádá MŽP spolu s velvyslanectvím Švédska a Dánska a ve spolupráci s velvyslanectvím Velké Británie. „Ochrana klimatu je jednoznačnou prioritou všech tří předsednictví Rady EU, tedy Francie, Česka a Švédska. Dánsko bude hostitelskou zemí klíčového globálního klimatického summitu, který má v prosinci 2009 v Kodani dospět k nové celosvětové dohodě o ochraně klimatu, jež po roce 2012 nahradí Kjótský protokol,“ zdůraznil ministr životního prostředí Martin Bursík.

Konferenci zahájí předseda vlády České republiky Mirek Topolánek a evropský komisař pro životní prostředí Stavros Dimas. Bude rozdělena do dvou  bloků. V rámci prvního bloku se přednášející budou zabývat změnou klimatu z globálního pohledu. V tomto bloku vystoupí mj. dánská ministryně pro klima a energetiku Connie Hedegaard. V druhém bloku  vystoupí ministr životního prostředí Martin Bursík a jeho švédský kolega Andreas Carlgen a budou hovořit o národních opatřeních týkajících se změny klimatu.

Jednacími jazyky budou čeština a angličtina, tlumočení zajištěno.

Účast na polední tiskové konferenci prosím potvrďte Jitce Pilbauerové, Jitka_Pilbauerova@mzp.cz, tel. 267 122 944.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů