Čtvrtek, 18. dubna 2024

Ekologické zaměstnávání na dálku

Ekologické zaměstnávání na dálku
Největší překážku pro zaměstnávání pracovníků na dálku představuje pro firmy IT bezpečnost. Mezi jejich další obavy patří například snížená produktivita zaměstnanců pracujících na dálku nebo dostupnost služeb a podpory. Společnost Cisco se rozhodla na situaci zareagovat novým řešením Cisco Virtual Office (CVO), které při vysoké úrovni zabezpečení umožňuje firmám rozšířit počet vzdálených pracovníků, zvýšit jejich produktivitu o několik hodin týdně a přitom snižovat celkové firemní náklady na energie i negativní dopady na životní prostředí.

"Řešení rozšiřuje možnosti zabezpečeného vzdáleného přístupu tím, že umožňuje vzdálené pracovníky plnohodnotně zapojit do firemního dění, kdekoli a kdykoli se připojí k síti. Zaměstnancům přináší nové možnosti využití času a představuje i ekologicky příznivější alternativu pro dojíždění, které tvoří často nemalou část provozních nákladů firmy," řekla Marie Hattar, viceprezidentka společnosti Cisco. Podle ní se množství lidí pracujících na dálku neustále zvyšuje a tím se rozšiřuje i množství lokalit a způsobů připojení, z kterých a jejichž prostřednictvím zaměstnanci přistupují k podnikovým sítím. Firmy přitom požadují, aby sítě otevřené vzdálenému přístupu měly stejnou úroveň ochrany, jakou dnes mají sítě interní. Nové řešení umožňuje vzdáleným pracovníkům přistupovat bezpečně ke všem podnikovým aplikacím, datům a službám, jako mají jejich protějšky pracující přímo v kancelářích.

Je také reakcí na stoupající ceny ropy a energií, kdy se firmy obecně poohlížejí po pružných a cenově příznivých řešeních, která by umožnila zabezpečenou vzdálenou spolupráci jejich zaměstnanců. Taková řešení jim totiž mohou přinést nemalé úspory nákladů. Fungující řešení pro spolupráci na dálku navíc pomáhá udržovat firmu v chodu i v případech různých krizí, např. při špatném počasí.

Z technologického hlediska je CVO centrálně spravované síťové řešení, které zahrnuje routing, switching, bezpečnost, bezdrátové připojení, IP telefonii a vzdálenou správu. Díky tomu poskytuje vysoce zabezpečené video, hlasové, datové a bezdrátové služby. Jeho výhodou je naprosto automatická instalace, která za zaměstnance, z nichž většina není k implementaci síťových systémů dostatečně kvalifikována, přebírá veškerou zodpovědnost. Automatické nastavení umožňuje řešení rychle rozšířit mezi stovky i tisíce lidí pracujících na různých vzdálených místech, a to s minimem chyb a bez nutnosti široké IT podpory.

"CVO zlepšuje přístup našich zaměstnanců k firemním datům. Začali jsme vyžadovat, aby jej používal každý, kdo pracuje z domova, a ohlasy jsou pozitivní. Tato technologie přinesla do naší firmy velké oživení," vysvětluje Michael Moesgaard, ředitel informatiky v dánské společnosti Dong Energy, která již zpřístupnila CVO více než 3200 z 5300 zaměstnanců.

Ve společnosti Cisco využívá řešení CVO již 12 tis. pracovníků v 70 zemích světa, prací z domova stráví v průměru 25 % své pracovní doby, vzdálený pracovník získá díky práci na dálku každý týden v průměru 3 pracovní hodiny navíc, vzdálený pracovník ušetří díky práci na dálku každý den v průměru 58 km cestování, ročně to znamená úsporu 100 mil. km a 30 tis. t CO2 na emisích. Řešení CVO je přitom dostupné již za 700 dolarů na jednu pracovní jednotku.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů