Čtvrtek, 25. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Odpadová společnost AVE CZ koupila konkurenční firmy Remondis CZ a TS Rumburk. Firma očekává, že převzetím zvýší svůj roční obrat ze 69,6 milionu eur v hospodářském roce 2007/2008 na 78,5 milionu eur (1,9 miliardy Kč) v roce následujícím. Fúzi už schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), oznámila včera firma. Cenu transakce AVE po dohodě s prodávajícím nezveřejnila. Vlastníkem AVE CZ je rakouská AVE Energie.

Stejně jako o biopotraviny roste také zájem o přírodní kosmetiku. Na stále se zvyšující poptávku zákazníků na vše, co je bio, reaguje Tesco Stores ČR uvedením nové řady biokosmetiky bNatural. Řada obsahuje 45 přípravků a doplňků určených pro péči o tělo, pleť a vlasy. bNatural je přírodní nejen díky svému názvu, ale zejména díky svému složení. Přípravky jsou vyrobeny pouze z přírodních látek a navíc obsahují zcela unikátní složky, jako jsou olej Inca Inci, zambijský med a včelí vosk. Co v nich naopak nenajdeme, jsou umělá barviva, syntetické vůně a paraben.

HAMR - Obyvatelům Hamru na Jindřichohradecku poteče už za několik měsíců z kohoutků lepší pitná voda. Místní dobrovolný svazek obcí Vodovod Hamr zde totiž nechá obnovit 1,2 kilometru potrubí.
To staré už bylo v havarijním stavu. Celkem bude rekonstrukce stát téměř 4,5 milionu korun a skončí příští rok v létě. Svazek obcí na ni získal třímilionový grant od Jihočeského kraje.

Agentura ochrany přírody Havlíčkův Brod navrhla jihlavskému magistrátu vyhlásit Rančířovský tankodrom přechodně chráněným územím. Tůně v někdejším vojenském prostoru totiž poskytují útočiště několika druhům chráněných rostlin a živočichů.

Praha - Kvalita životního prostředí je největším současným problémem tuzemské populace. Podle průzkumu společnosti Median ekologické problémy trápí skoro třetinu Čechů. Na druhém místě respondenti uváděli osobní ekonomické problémy a třetí místo obsadila politická kultura představitelů země. Oba tyto problémy shodně trápí více než desetinu lidí.

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů