Úterý, 19. března 2024

Litvínov bude mít vlastní čističku odpadních vod

Litvínov bude mít vlastní čističku odpadních vod

LITVÍNOV - Výstavba nové čističky pro severočeský Litvínov by měla začít v příštím roce. Pokud Severočeská vodárenská společnost nesežene dotace, zaplatí 250 milionů sama.

"V současnosti je Litvínov napojen na čističku odpadních vod v areálu chemického závodu Unipetrol, a nevyhovuje to ani jedné ani druhé straně," vysvětlil starosta města Milan Šťovíček (ODS). V průběhu procesu v čističce nastávají jiné mikrobiologické procesy, než chemička potřebuje. Proto je výstavba neodkladná. Nová čistička odpadních vod vyjde na 250 milionů korun.

Projekt se už rozběhl a nyní se připravuje dokumentace. Investorem akce je Severočeská vodárenská společnost, která už má ve vlastnictví potřebné pozemky. Nyní hledá vyhovující dotační tituly a pobídky. Pokud by na dotace nedosáhla, zaplatí celou akci sama. Nová čistička odpadních vod pro Litvínov bude opět umístěna v areálu Unipetrolu, ale na jiném místě. Stavět se začne v příštím roce.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů