Pátek, 19. dubna 2024

Připomínky k územnímu plánu mohou Olomoučané podávat až do konce roku

Připomínky k územnímu plánu mohou Olomoučané podávat až do konce roku

Olomouc - Více než dvojnásobně dlouhou lhůtu na podávání oficiálních připomínek k nově připravovanému územnímu plánu poskytla obyvatelům města olomoucká radnice. Zákon ukládá samosprávám, aby umožnily občanům vyjádřit se k podobným dokumentům po dobu třiceti dnů. Olomoučané mohou připomínky posílat od dnešního dne až do 31. prosince 2008.

A nejen to. Na skutečnost, že se lidé mohou do přípravy tohoto strategického dokumentu aktivně zapojit, se vedení města snaží své spoluobčany upozornit nejrůznějšími akcemi. „Nebudeme si namlouvat, že dokumenty na úřední desce patří mezi oblíbené čtivo běžných občanů. Samozřejmě bychom mohli bez jakýchkoli komentářů vyvěsit na patnáct dnů vyhlášku a pak si měsíc počkat na reakce, o to nám ale nejde,“ zdůraznil vedoucí odboru koncepce a rozvoje Radek Dosoudil. „Naším cílem je, aby se Olomoučané do přípravy územního plánu skutečně zapojili. Proto se je snažíme co nejvíce informovat o všech možnostech, které v souvislosti s tím mají a pokoušíme se jim informace podat srozumitelně, nikoli jen strohým úřednickým jazykem,“ dodal.

Na to, že město připravuje územní plán a že se do tohoto procesu mohou Olomoučané zapojit, má upozornit rozsáhlá informační kampaň. Její součástí je mimo jiné spuštění speciálních internetových stránek, kde už proběhla i první on-line diskuse, nebo informační letáky, které dostali do svých schránek všichni obyvatelé města. V listopadu se pak vedení města hodlá setkat u diskusního panelu s odbornou i laickou veřejností. „Vedle neformálních debat se ale mohou občané zapojit také s oficiálními připomínkami, které mohou adresovat písemně odboru koncepce a rozvoje,“ upozornil Dosoudil. 

Pro snadnější komunikaci s úřadem mají občané k dispozici předtištěné formuláře, kam stačí jen připsat obsah připomínky, vyplnit kontaktní údaje a podpis. Formulář nazvaný PŘIPOMÍNKA K NÁVRHU ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA OLOMOUCE najdou zájemci na internetových stránkách www.olomouc.eu, v informačním centru v podloubí radnice nebo na odboru koncepce a rozvoje v budově magistrátu v Hynaisově ulici.   

Vyplněné formuláře je třeba nejpozději do 31.12. 2008 poslat na adresu Magistrát města Olomouce, odbor koncepce a rozvoje, Hynaisova 10, 779 11 Olomouc.

  

Kontaktní osoby:  

Odborné informace k územnímu plánu: 

Ing. Radek Dosoudil

Vedoucí odboru koncepce a rozvoje

Magistrátu města Olomouce

tel.: 588 488 360, 606 743 683

e-mail: radek.dosoudil@mmol.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů