Pátek, 29. března 2024

Lesní zvěř způsobila letos na Českolipsku 106 dopravních nehod

Lesní zvěř způsobila letos na Českolipsku 106 dopravních nehod

ČESKÁ LÍPA - Českolipští policisté letos vyšetřovali vysoký počet dopravních nehod zaviněných lesní zvěří. Od začátku roku už zkoumali 106 nehod se škodou za 3,5 milionu korun.

"Nejrizikovější je rovný lesní úsek silnice číslo devět mezi Novým Borem a Svorem. Silnici přebíhají zejména laně a jeleni. Letošní střety s lesní zvěří zatím skončily jedním lehčím zraněním, ale s vysokou škodou za tři miliony 355 tisíc korun," uvedla mluvčí Okresního ředitelství Policie v České Lípě Ivana Baláková.

Poslední vážná nehoda se stala tento týden. Laň skočila do jízdní dráhy třiapadesátileté řidičky peugeotu a po odrazu dopadla na střechu protijedoucího malého nákladního auta Renault Kangoo. Nehoda bez zranění osob znamenala škodu 220 tisíc korun, dodala Baláková.

Nejtragičtější nehoda zaviněná zvěří se stala na stejném úseku silnice a na téměř stejném místě 10. února 2007. Statný jelen tehdy vběhl před vůz Hyundai. Propadl čelním sklem a svou hmotností usmrtil řidiče. Další dva lidé z havarovaného auta utrpěli těžší zranění.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů